Šis auglis novērsīs kartupeļu dīgšanu. Kā uzglabāt kartupeļus dzīvoklī, lai tie paliktu stingri līdz pavasarim

Daudzi jau sākuši novākt kartupeļus no dobēm, bet citi šos dārzeņus labprātāk iegādājas veikalā. Daļa tradicionāli tiek glabāta pagrabos.

Tomēr ēdiena gatavošanai kartupeļus visērtāk uzglabāt mājā vai dzīvoklī. Ikviens, kurš to dara, droši vien ir saskāries ar problēmu: kartupeļi sāk ātri vīst un iesakņoties. Par laimi, no tā var izvairīties, ja zināt, kā uzglabāt kartupeļus un izmantot vienu triku.

Kartupeļus bieži glabā skapī kaut kur virtuvē. Tomēr šāds lēmums nereti pārvēršas nepatīkamā pārsteigumā. Kartupeļi sāk strauji vīst un iesakņoties. Šķiet, ka tās visas ir mājas uzglabāšanas izmaksas, taču patiesībā situāciju var kardināli mainīt, ja izvairās no kļūdām.

Kā uzglabāt kartupeļus dzīvoklī?

Pareiza kartupeļu uzglabāšana ir ļoti svarīga, lai nodrošinātu, ka tie ilgstoši paliek ēdami. Īpaši ņemot vērā to, ka daudzi savā dzīvoklī to uzglabā daudz lielākā apjomā, nekā vienā reizē spēj apēst. Nepareizi uzglabājot kartupeļus, tie var ātri sabojāties vai uzdīgt.

Der zināt, ka diedzētus kartupeļus ēst nav vēlams. Dīgšanas laikā kartupeļos uzkrājas solanīns.

Lasi vēl: Lauva esot ballīšu karalis, bet Vēzis – nekontrolējams; Uzziniet, kā zvaigžņu zīmes ballīti padara neaizmirstamu

Šī ir toksiska viela, ko nevajadzētu ēst.

 

 

Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu….

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment