Garšīgi baklažānu salāti ziemai: tie ir tik garšīgi, ka iesakām pagatavot uzreiz porciju dubultā

Baklažāni ir daudzpusīga sastāvdaļa, ko var izmantot daudzu kulinārijas šedevru radīšanai. To neitrālā garša ļauj viegli eksperimentēt ar garšvielām un citiem dārzeņiem, radot aromātiskus ēdienus, kas pārsteigs pat visizvēlīgākos gardēžus.

Šī recepte ir īsts atradums, kas lieliski noderēs gan ikdienas galdam, gan svētku mielastam.

Šīs receptes priekšrocība ir tas, ka pagatavošana aizņem ļoti maz laika, un rezultāts vienmēr ir pārsteidzošs. Turklāt ēdiens ir piemērota gan ikdienas maltītēm, gan svētku svinībām. Bet, pateicoties sterilizācijai, šos salātus var sarullēt ziemai un baudīt jebkurā gadalaikā.

Sastāvdaļas:

Baklažāni – 2,5 kg

Sīpoli – 200 g

Pētersīļi – ķekars

Ķiploki – 1 galviņa

Sāls – 1 ēdamkarote

Cukurs – 1 tējkarote

Etiķis 9 % – 80 ml

Augu eļļa – 150 ml

Lasi vēl: Kā pareizi uzglabāt dārzeņus mājās, lai tos varētu baudīt visu ziemu

Pagatavošana soli pa solim:

Baklažānus sagriež vidēja lieluma kubiņos. Lai noņemtu iespējamo rūgtumu, blanšējiet tos 2 minūtes verdošā ūdenī. Tas ir svarīgs solis, lai baklažāni kļūtu mīkstāki un līdzsvarotu to garšu.

Smalki sasmalciniet pētersīļus un ķiplokus, sīpolu sagrieziet plānos puskociņos. Šīs sastāvdaļas piešķirs salātiem svaigu garšu un pikantu piegaršu.

Lielā bļodā sajauciet blanšētos baklažānus ar sīpoliem, ķiplokiem un pētersīļiem. Pievienojiet sāli, cukuru, etiķi un augu eļļu. Visu kārtīgi samaisa, lai sastāvdaļas vienmērīgi iesūcas garšvielās un etiķī.

Sagatavotos salātus sadaliet iepriekš sterilizētās burkās. Aizver ar vākiem un sterilizē ūdens peldē 15 minūtes.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 59%

0%

Salātu burkas ar salātiem satin, ļauj tām pilnībā atdzist un novieto uzglabāšanai vēsā vietā. Tagad jums būs garšīgu salātu krājumi ziemai!

Papildu padoms: Eksperimentējiet ar sastāvdaļām: lai iegūtu bagātīgāku garšu, varat pievienot papriku vai burkānus – tas piešķirs

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment