Meteorologs Jānis Trallis min, ka šonedēļ šajā Latvijas reģionā iespējama pirmā rudens vētra

Meteorologs Jānis Trallis min, ka šonedēļ šajā Latvijas reģionā iespējama pirmā rudens vētra. Viņš min arī iespējamos reģionus, kurš šo varētu sagaidīt. 

Meteorologs Jānis Trallis norāda, ka šonedēļ iespējama pirmā rudens vētra. Saskaņā ar pašreizējo GFS prognozi pirmā rudens vētra Latvijā varētu būt nedēļas nogalē (27.-29. septembrī), un tad var nākties domāt par apkures sezonas sākšanu.

Jau iepriekš ziņots, ka šonedēļ Latvijā sauli biežāk aizsegs mākoņi un ik pa laikam būs lietus, bet septembra beigās un oktobra sākumā laiks kļūs rudenīgi drēgns, prognozē sinoptiķi.

Pirmdien un otrdien nokrišņi vēl nav gaidāmi. Vējam lēni līdz mēreni pūšot no dienvidiem, pēcpusdienās gaisa temperatūra sasniegs +18..+23 grādus.

Stiprākais lietus un vējš prognozēts nākamās nedēļas nogalē, kad gaidāms arī straujāks temperatūras kritums. Septembra pēdējās trīs dienās temperatūra, visticamāk, vairs nepārsniegs +11..+16 grādus, un oktobra sākumā iespējama vēl lielāka temperatūras pazemināšanās.

Tiek prognozēts, ka nākamās nedēļas nogalē – gandrīz mēnesi vēlāk nekā parasti – meteoroloģiskais rudens būs sācies visā Latvijā.

Latgales ziemeļu daļā iespējama pirmā salna šoruden, kā arī pirmā rudens vētra. Kā raksta sinoptiķi, tad sīkākas prognozes tiks izplatītas, kad vētra būs pietuvojusies tuvāk Latvijai. 

Lasi vēl: Latviešu astronumerologa Kristapa Baņķa prognozes uz šī gada novembri satrauc sabiedrību

Laikapstākļi būs mainīgi, un kļūs vēsāki un lietaināki, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Sākot ar pirmdienu, pakāpeniski pieaugs ciklona ietekme. Lai gan nedēļas sākumā vēl saglabāsies sauss laiks, nedēļas vidū sagaidāms lietus un stiprāks vējš.

Pirmdien pārsvarā būs mākoņains, bet brīžiem uzspīdēs arī saule. Nokrišņi nav gaidāmi, un vējš būs lēns.

Naktī gaisa temperatūra noslīdēs līdz +9…+14 grādiem, ziemeļaustrumu rajonos līdz +4…+9 grādiem, vietām iespējama salna, zāles virskārtā termometram noslīdot līdz 0…-1 grāda atzīmei. Dienas laikā gaiss būs salīdzinoši silts, temperatūra sasniegs +17…+22 grādus.

Otrdien debesis skaidrosies, un uzspīdēs saule, nokrišņi nav gaidāmi. Naktī gaiss būs nedaudz siltāks nekā pirmdien, ar temperatūru no +10…+15 grādiem. Dienā gaiss iesils līdz +20…+23 grādiem.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment