Kāpēc itālietes pie ieejas durvīm atstāj pudeli ar ūdeni

Itālija daudziem ir sapņu galamērķis. Tāpēc, ja ir iespēja, var aktīvi izpētīt šīs valsts iezīmes. Itālijas ielas ir kā izkārtas skatu kartītēs – skaistas un aicinošas. Tomēr ir daži aspekti, kas var pārsteigt mūsu cilvēkus.

Itālijas ielas

Plānojot ceļojumu uz saulaino Itāliju, ir būtiski pievērst uzmanību laika apstākļiem, jo tie var būtiski ietekmēt tavu pieredzi. Visoptimālāk ir doties pavasarī vai rudenī, kad saulīte ir patīkama, bet ne tik spēcīga, lai neietekmētu tavu noskaņojumu.

Šajā periodā tu arī varēsi baudīt zemākas cenas veikalos un izpētīt skaistās vietas, nepiedzīvojot milzīgus pūļus.

Protams, tas viss ir atkarīgs no tā, kāds ir tavs ceļojuma mērķis. Ja plāno izpētīt šaurās ieliņas, apmeklēt muzejus un baudīt jaukas kafejnīcas, tad maijs vai septembris būs ideāli piemēroti.

Savukārt, ja tava sirds ilgojas pēc kalnu virsotnēm un slēpošanas, ziemas mēneši būs vislabākais laiks, lai dotos uz Itāliju un izbaudītu kalnu ainavas un sniega prieku.

Tiem, kas sapņo par sauļošanos pludmalē, augusta mēnesis ir vislabākais laiks, lai apmeklētu Itāliju. Šajā laikā saules stari ir visintensīvākie, un, dodoties uz Itālijas centrālo vai dienvidu reģionu, tu varēsi baudīt siltu jūru un brīnišķīgas pludmales, kas piedāvā ideālus apstākļus atpūtai un relaksācijai.

 

Kad apmeklēsi Itālijas pilsētas, svarīgi ir domāt par drošību. Neņem līdzi lielas naudas summas un izvairies no naudas izņemšanas bankomātos pārpildītās vietās, lai nesaskartos ar kabatzagļiem.

Somu vai maisiņus labāk nomainīt uz kvalitatīvu mugursomu. Itālijā bieži sastopami cilvēki, kas brauc ar skūteriem un mēdz izsist no rokām lietas neuzmanīgiem tūristiem. Ja ceļo ar mašīnu, atstāj to tikai speciālās stāvvietās, lai izvairītos no nepatikšanām.

Arī pārejot ielu, esi uzmanīgs, jo itāļu auto vadītāji bieži neievēro satiksmes noteikumus. Turklāt nav ieteicams izrādīt dārgas ierīces, piemēram, telefonu vai fotokameru, jo tas var piesaistīt nevēlamu uzmanību.

Itālijā nav ieteicams valkāt apģērbu ar atsegtiem pleciem. Šis noteikums ir jāievēro visiem, lai cienītu vietējo kultūru un tradīcijas.

Noskaidrosim, kāpēc pie itāļu mājām bieži var redzēt daudz pudeļu ar ūdeni, kā arī sniegsim ieteikumus par ceļošanu Itālijā.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment