Marinēti āboli medū: garda uzkoda, ko būs grūti noturēt līdz Ziemassvētkiem

Āboli medū ir ne tikai garšīga uzkoda, bet arī lielisks kompliments gaļas un zivju ēdieniem.

Tiem ir bagātīga garša ar sāls, garšvielu un vieglu medus aromātu. Šo recepti atradu kādā klosterī, un tagad marinētus ābolus gatavoju mājās – tie sanāk vēl labāki nekā pirktie.

Sastāvdaļas vienai 3 litru burkai:

Saldskābi āboli, vēlams sulīgi

5 upeņu lapas

5 ķiršu lapas

3 bazilika lapas

3-4 krustnagliņas

7 smaržīgā pipara zirnīši

Marinādei:

1 litrs atdzesēts novārīts ūdens

1 tējkarote (10 g) akmens sāls

3 ēdamkarotes (70 g) medus

Ābolu pagatavošana

Ābolus rūpīgi nomazgājiet un sagatavojiet tīras burkas. Burku apakšā ievietojiet upeņu, bazilika un ķiršu lapas – tās piešķirs aromātu un uzlabos ābolu garšu.

Tad veiciet marinādes pagatavošanu: Sāls un medus tiek atšķaidīti aukstā ūdenī, rūpīgi samaisot, lai viss izšķīstu. Ja izmantojat krāna ūdeni, pirms tam to uzvāriet un atdzesējiet.

Sāls un medus proporcijas var pielāgot pēc garšas, bet parasti uz 1 litru ūdens pievieno 1-2 ēdamkarotes sāls un 1 ēdamkaroti medus.

Lasi vēl: Neizmetiet veco kosmētiku: 6 atjautīgi veidi, kā izmantot nagu lakas un krēmus mājās

Sapildiet ābolus burkās ar sagatavoto sālījumu. Pārliecinieties, ka āboli ir pilnībā pārklāti ar šķidrumu. Vajadzības gadījumā tos piespiediet, lai tie nepeldētu.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 59%

0%

Burkas pārklāj ar marli vai vāku ar caurumiem. Atstājiet burkas ar āboliem istabas temperatūrā uz nedēļu, lai sāktu fermentācijas procesu. Pēc tam pārceliet tās pagrabā vai citā vēsā vietā un uz mēnesi aizmirst par tām.

Kopsavilkums

Pēc mēneša marinētie āboli būs gatavi. Izbaudiet to aso un pikanto garšu – maz ticams, ka šie āboli būs palikuši līdz Vecgada vakaram, jo tos apēd ļoti ātri.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment