Dronam naktī mežā izdevies atrast pazudušo desmitgadīgo meiteni (video)

 

Peitona Saintignana (10 gadi) termokameras uzņemtajos attēlos redzama starp kokiem. Meitene ir ģērbusies zilā pidžamā un guļ saspiesta uz dubļainās meža zemes.

Batonrūža – tas ir brīnums, ko fiksējusi termālās attēlveidošanas drona kamera. Attēlos redzams, kā brīnumainā kārtā tika izglābta Peitona Saintignana (10). Meitene 14. septembrī bija izgājusi no mājām Dubberlī (ASV Luiziānas štats) un devusies pastaigā uz netālu esošo mežu. Bērns tur apmaldījās.

 

Izredzes strauji samazinājās

Kad viņu meita neatgriezās mājās, vecāki izsauca policiju. Simtiem brīvprātīgo pārmeklēja apkārtni, taču Peitona joprojām bija pazudusi. Pēc 24 stundām viņas izredzes strauji samazinājās. Naktī glābšanas komanda izvietoja vairākus termālās attēlveidošanas dronus.

 

Ar nogurušām acīm Peitona Saintignana turas pie sava glābēja.

Foto: Vebstera parišas šerifa birojs

Glābšanas operācija ar dronu

Video, ko tagad publiskojis vietējā šerifa birojs, redzams kā viss notika. Fonā ir dzirdamas policistu balsis, kas pārvalda dronu. Viņi vada mini lidaparātu tuvu virs necaurejamām koku galotnēm.

Policija meklēja Peitonu Saintignanu (10 gadi), izmantojot šo attēlu no savvaļas dzīvnieku kameras uz meža takas netālu no Dubberlijas (ASV Luiziānas štats). Tad parādās neliela izcirtums. Un starp kokiem pēkšņi parādās bērna aprises. Drons apstājas, kamera pietuvina attēlu. Attēlā tagad skaidri redzama maza meitene, ģērbusies pidžamā, kas guļ saspiesta uz dubļainās meža zemes.

Nakts režīmā termokamera izceļ temperatūras novirzes ar sarkanu krāsu.

 

“Viņa gulēja, kad viņu atradām”

“Jums nedaudz jāatgriežas,” balss no fona dod norādījumus glābējiem mežā. Un tad kāds glābējs parādās blakus bērnam un paņem viņu rokās. Peitona Saintignana ir izglābta. Ekrāna priekšā atskan ovācijas.

 

Šerifs Džeisons Pārkers ziņo: “Viņa gulēja, kad mēs viņu atradām. Neatliekamās palīdzības dienesti viņu pārbaudīja, un ar viņu viss ir kārtībā, viņa ir atgriezusies mājās un ir paēdusi”.

Viņš turpināja: “Es nevaru izteikt, cik mēs visi esam laimīgi, ka ir laimīgs iznākums. Šodien tika uzklausītas daudzas lūgšanas.”

Lūk video:

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment