Kaimiņa sīpoli izauga lielāki nekā manējie – noskatīju vienkāršu “triku”; Un pirms tam vēl es šaubījos, ka šāda lieta darbojas 

Sezonas beigās var viegli spriest, kuru audzēšanas metodes un triki nes augļus un kuru ne īpaši. Pagājušajā gadā, piemēram, biju ļoti pārsteigts, vērojot, kā mana kaimiņiene novāc sīpolus. Kaimiņiene, jāatzīst, simpātiska, bet ne viņa bija tā, kas mani pārsteidza.

Tā sagadījās, ka tajā sezonā mēs audzējām tos pašus sīpolus. Viņa nopirka stādus un pusi no tiem atdeva man. Mēs stādījām gandrīz vienlaicīgi, arī laika apstākļi vienādi – dobes faktiski atdalīja tikai žogs. Par kopšanu nevaru droši teikt, bet es ievēroju visus noteikumus.

Kas notika beigās? Es biju ĻOTI pārsteigts, kad ieraudzīju kaimiņa ražu! Katrs sīpols bija ievērojami lielāks par manējiem. Dārzkopji mīl izteicienu “daudzkārt lielāks”, bet, protams, tas ir pārāk acīmredzams pārspīlējums. Divreiz lielāks ir divreiz lielāks, trīsreiz lielāks un tā tālāk. Tas vienkārši nav iespējams, galu galā dārzeņu augšanu ierobežo to daudzveidība. Taču sīpoli noteikti bija lielāki. Pat viņas mazie neizskatījās tik mazi, salīdzinot ar manējiem.

Lasi arī: Pārklātas ar zelta vilni: zvaigžņu zīmes, kas no 26. septembra piesaistīs bagātību kā magnēts

 

Kāds bija kaimiņienes noslēpums?

Protams, es nekavējoties metos noskaidrot, kas notiek. Varbūt es dabūju citu šķirni? Nezinu, kādus jociņus var cilvēki izdomāt  …

Kaimiņiene atbildot uz manu jautājumu ļoti sirsnīgi izbrīnījās un teica, ka jau simts gadus viņa audzē šādus sīpolus, un vienmēr iznākot tas pats. Kāpēc mani ir mazāki, viņa  nezina, bet būtu interesanti uzzināt. Te mēs sākām salīdzināt to kopšanu, barošanu un citas lietas – kopumā viss sakrita. Man kļuva skumji: acīmredzot mana “aura” kaut kā negatīvi ietekmē sīpolus.

Ziniet, kā dažiem cilvēkiem istabas puķes aug kā džungļos un zied gandrīz visu gadu, bet citas nemitīgi nožēlojami nokalst?  Man likās, ka man ir tik nepatīkamas attiecības ar sīpoliem…..

Tad nu kaimiņiene visu saprata…

Izrādās, ka gadu no gada viņa savus sīpolus stāda nevis uz atsevišķas dobes, bet kopā ar citu dārzeni. Precīzāk, vienmēr blakus ir viens dārzenis – kaimiņš. Tā viņas ģimenē darīts jau kopš seniem laikiem, to viņai iemācījusi vecmāmiņa, bet kas iemācījis vecmāmiņu – vēsture klusē.

 

Kurš kaimiņš ir labākais sīpolu audzēšanai?

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk un uzzinātu visus trikus

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment