Miltus iepriekš izkaisa uz ziemas ķiploku dobēm. Galviņas izaug lielas un bez kaitēm

Vēl nedaudz, un jums vajadzēs stādīt ķiplokus. Ja plānojat stādīt ķiplokus savā dārzā, tad, manuprāt, nav noslēpums, ka veiksmīgas ražas atslēga ir atkarīga ne tikai no izvēlētās šķirnes, bet arī no pareizās vietas, un pareizi iestādītas dobes ziemas ķiplokiem.

Es dalīšos ar to, ar ko es apberu savas dobes, un es vienmēr sagatavoju tās iepriekš 1-2 nedēļas pirms stādīšanas, ticiet man, tas arī ir ļoti svarīgi, pēc barojošas apberšanas jūs iegūsiet veselīgu lielu galvu un labu, lielu ražu.

Stādīšanai vienmēr izvēlieties lielus sīpolus, kas būtu ar lieliem zobiņiem, bet pievērsiet uzmanību, ja lielajā sīpolā ir mazāki zobiņi, atmetiet tos, tas liecina, ka šķirne ir deģenerējusies.

Sagatavojam zemi ķiplokiem.

Var uzpildīt dažus veselīgus gardumus, pastāstīšu, ko uzpildīju es, varbūt ņemsiet sev piezīmi.

1. Uz kvadrātmetru pievienojam 10 kg humusa + 30 gramus superfosfāta + 2 ēdamkarotes kālija sulfāta un 1 glāzi pelnu un izkaisām, izlīdzinām pa visu dobi un uzrokam, izlīdzinām un atstājam dobi līdz stādīšanai, šajā laikā zeme nosēdīsies.

Kas notiks, stādot zobiņus uzreiz pēc pārrakšanas, pirmkārt, nosēžoties zemei, garozas tiks pārrautas, bet zobiņi var iedziļināties, tas viss ietekmēs nākotnes ražu. Ja pēc pārrakšanas līst tas labi zeme ātri nosēdīsies un ja nē nolejiet to pāris reizes pirms stādīšanas lai ātrāk nosēžas zeme.

2. Gadās, ka stādot ķiploki sapūst, tas liecina, ka zeme jums ir skāba, ķiplokiem tas nepatīk, tie bieži sa***mst. Tādā gadījumā var izdarīt tā … Ņemam tabakas putekļus 1 glāze, dolomīta miltus 2 glāzes, 1 glāze pelnu.

Pelni un dolomīta palīdzēs saskābināt zemi, bet no kaitēkļiem palīdzēs tabakas putekļi. Vienkāršāk būs tā teikt pa vienai pelnu un tabakas putekļu daļai, un 2 daļai dolomīta. Visu samaisa un ieliek rievās, samaisa ar zemi.

Lasi vēl: Ko pievienot bedrītēm, stādot ķiplokus lielai ražai

Ja jums ir smilšmāla zeme, tad iesaku dobi pārkaisīt ar upju smiltīm uz kv.m 1 spaini.

 

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk….

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment