Lietus, aukstums un brāzmains vējš: meteorologs Toms Bricis precīzi atklāj dienu, kad būs jāmeklē pēc rudens jakām

Foto – Pixabay

Laika ziņu eksperts Toms Bricis pirms dažām dienām jau ziņoja, ka, iespējams, šis septembris kļūs par vienu no siltākajiem meteoroloģisko novērojumu vēsturē. Tomēr kāds laiks mūs sagaida nākošnedēļ?

Vēl šo ceturtdien un piektdien daudzviet Latvijā gaidāms īslaicīgs lietus, bet vietām arī pērkona negaiss. Temperatūra naktīs būs no +9 līdz +16 grādiem, bet dienā tomēr tā pakāpeniski paaugstināsies un termometra stabiņš pakāpsies no +16 līdz +21 grādam.

Tomēr vējš būs brāzmains un ceturtdien tas pūtīs no dienvidaustrumiem un dienvidiem, bet piektdien no dienvidrietumiem. Piekrastē vēja brāzmas var sasniegt pat 15 līdz 20 metrus sekundē.

Foto – ekrānuzņēmums

Par brīvdienām runājot, šā brīža prognozes liecina, ka lietaināka būs sestdiena, savukārt svētdiena būs jau saulaināka, tomēr arī vēsāka. Sestdien visā Latvijā daudzviet līs, pūtīs brāzmains vējš, un gaisa temperatūra pazemināsies – būs no +14 līdz +18 grādiem.

Lasi vēl: Laika ziņu eksperts Toms Bricis komentē nesen virs Rīgas debesīs redzēto krustu

Svētdiena gaidāma saulaināka, un bez lietus. Vējš mazliet pierims, bet naktī gaisa temperatūra pazemināsies un būs no +4 līdz +9 grādiem, piekrastē gan nedaudz siltāks – tur no +10 līdz +13 grādiem. Svētdien pa dienu gaisa temperatūra būs jau diezgan zema – tā nepārsniegs +15 grādu atzīmi, bet vietām būs tikai +11 grādi.

Foto – Pixabay

Meteorologs prognozē, ka meteoroloģiskā vasara, visticamāk, beigsies sestdien, 28.septembrī, tādējādi kļūstot par garāko vasaru Latvijas meteoroloģisko novērojumu vēsturē. Iepriekšējais rekords piederēja 2004.gadam, kad vasara ilga 135 dienas. Šogad vasara turpinājusies 136 dienas un būs arī siltāka nekā 2004.gadā. Toreiz vidējā gaisa temperatūra bija 14,4 grādi, bet šogad tie ir 17,7 grādi.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment