Latvijas meteoroloģijas centrs steigšus izplatījis dzelteno brīdinājumu šajā valsts reģionā

Latvijas meteoroloģijas centrs steigšus izplatījis dzelteno brīdinājumu šajā valsts reģionā. Kā zināms šis brīdinājums ir spēkā no rītdienas līdz pat 28.septembra naktij. 

Rītdien, 27. septembrī, Latvijā pastiprināsies vējš un gaidāmi īslaicīgi nokrišņi, vietām iespējamas arī pērkona lietusgāzes, norāda sinoptiķi un laika ziņu speciālisti. Zināms, ka laiks jau sāks pasliktināties šonakt.

Debesis pārsvarā būs mākoņainas, bet dienas gaitā mākoņu daudzums pakāpeniski samazināsies. Lietus brīžiem skars visus valsts reģionus, tomēr pērkona negaiss un stiprs lietus visticamāk būs Kurzemē.

Dienvidu un dienvidaustrumu vējš pāries dienvidrietumu virzienā un kļūs spēcīgāks. Naktī vietām brāzmas var sasniegt 15 metrus sekundē, bet piekrastē līdz 20 metriem sekundē.

 

Dienā lielākajā daļā valsts brāzmas dažviet sasniegs 14–19 metrus sekundē, bet Kurzemes rietumu piekrastē līdz pat 24 metriem sekundē.

Gaisa temperatūra naktī pazemināsies līdz +14 līdz +16 grādiem, bet dienā paaugstināsies līdz +16 līdz +20 grādiem.

Lasi vēl: Ārzemju sinoptiķi brīdina par spēcīgām lietusgāzēm un virpuļviesuļa iespējamību Austrumeiropā; zināma arī situācija Latvijā

Rīgā tuvāko 24 stundu laikā brīžiem iespējams lietus, bet dienas laikā starp mākoņiem uzspīdēs saule. Naktī dienvidu vējš brāzmās sasniegs 13 metrus sekundē, un temperatūra būs ap +15 līdz +16 grādiem, savukārt dienā vējš brāzmās pastiprināsies līdz 16 metriem sekundē, un gaisa temperatūra sasniegs +19 grādus.

Kāda ir kopaina uz laikapstākļu fenomeniem Austrumeiropā?

Svētdien, 29. septembrī, iestāsies rudenīgāks laiks, temperatūra būs ap +15…+17 grādiem,” turpina ārzemju laika ziņu speciālists Leuss.

Un jaunā nedēļa sāksies ar īstu rudeni: septembra pēdējā dienā būs +12…+14 grādi, kas ir tuvu klimata normai. Tomēr jums ir jāizņem no skapjiem jakas, pussezonas apavi un cepures un jāpārtrauc valkāt šortus un T-kreklus.

Ko sagaidīt tālāk no laikapstākļiem? 

Teiksim uzmanīgi: jauni silta saulaina laika periodi līdz oktobra pirmo desmit dienu beigām nav gaidāmi. Būs saulainas dienas, bet vēsas, pārsvarā ar lietu, stāsta Leuss.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment