No kā kaķi baidās: eksperti ir uzskaitījuši galvenās dzīvnieku bailes

Kaķus var uzskatīt par diezgan piesardzīgiem dzīvniekiem, jo ​​savvaļā tas viņiem palīdzēja izdzīvot.

Daudzas bailes ir saglabājušās līdz mūsdienām.

No kā kaķi baidās visvairāk?

Lielākiem dzīvniekiem

Mājdzīvnieki bieži vien reaģē uz nezināmu situāciju ar bailēm vai aizsardzību. Ja kaķis  nav pieradis pie suņiem, tas var justies apdraudēts un censties izvairīties. Pat ja suns ir draudzīgs, viņa klātbūtne var radīt neziņu, kas noved pie bailēm. Ir svarīgi palīdzēt mājdzīvniekiem socializēties pakāpeniski un drošā vidē, lai viņi justos droši un iemācītos uzticēties citiem dzīvniekiem.

Laika gaitā kaķis pie suņa pieradīs, bet labāk, lai tas suni pazīst jau no pirmajiem dzīves mēnešiem.

Ūdens

Kaķi ir dabiski mednieki, un viņu instinkti liek viņiem maskēt savu klātbūtni. Mazgāšanās ir veids, kā viņi cenšas slēpt savu smaržu no potenciālajiem ienaidniekiem. Ūdens var patiešām radīt nedrošības sajūtu, jo tas ierobežo viņu kustības un padara viņus neaizsargātus.

Lasi vēl: Biešu sautēšana skābā krējumā, slinka recepte – 3 sastāvdaļas un pasakaina garša. Un 2 smalkumi, kas padara bietes īpaši garšīgas

Bailes no ūdens var arī būt saistītas ar pieredzi, kas saistīta ar ūdeni — ja kaķis kādreiz ir piedzīvojis negatīvu situāciju ūdenī, tas var radīt ilgstošu bailes sajūtu. Katrs dzīvnieks ir unikāls, un tāpēc arī viņu reakcijas uz dažādām situācijām var atšķirties. Sociālā pieredze un instinkti veido to, kā dzīvnieki reaģē uz pasauli ap sevi.

Skaļi trokšņi

Instinkti kaķiem saka, ka no skaļiem trokšņiem nevar gaidīt neko labu: tas ir brīdinājums par draudošām briesmām.

Lasi vēl: 3 pazīmes, kuras liecina ka drīzumā būs jāpērk jauna veļas mašīna

Tāpēc bailes no skaņām ir saglabājušās kā izdzīvošanas mehānisms.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment