Daudzi saimnieki nemaz nezina ko var stādīt dārzeņu dārzā ziemā; Mēs apkopojām visu informāciju

Rudens vidus ir dārzeņu sējas laiks. Pēc ziemas aukstuma pārbaudījumiem un rūdīšanās augi līdz pavasarim kļūst spēcīgi un izturīgi.

Tie dod labu ražu, laikapstākļu grūtības tiek izturētas stingri.

Galvenais ir noteikt pareizos sējas datumus, ņemot vērā laikapstākļus jūsu reģionā. Izlemiet, kādi būs laikapstākļi, iespējams, ir vērts ar sēju pagaidīt nedaudz ilgāk, lai augi neizdīgtu agri.

Sējas datumus labāk aprēķināt ar nelielu “pielaidi”, lai iestādītajiem kultūraugiem būtu laiks iesakņoties, bet nebūtu laika ātri dot zaļos dzinumus, kas, iestājoties aukstam laikam, var apsalt. Tā tas ir gadījumā, ja sēja ir agra. Ja sēsim vēlāk, mūsu augi cietīs no salnām, jo īsā laikā nepaspēs izaugt saknes. Arī šajā gadījumā ir svarīgs zelta viduspunkts.

Mēs sējam aukstumizturīgus dārzeņus: burkānus, bietes, salātus, spinātus, dilles, redīsus. Daudzi cilvēki pēdējā laikā ir iesējuši dažas karstummīlīgas šķirnes: kabačus, ķirbjus, pat tomātus.

Kāpēc ne?

Lasi vēl: Šajās dienās oktobrī esiet īpaši piesardzīgi: Tamāra Globa brīdina par riskiem saules aptumsuma periodā

Tāpēc, ka bieži pavasarī redzam siltummīlošu dārzeņu asnus, kas “iestādījās” paši, nenomalca, izauga dobēs, īpaši tur, kur bija komposta kaudzes, kur ir siltāk.

 

 

Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu….

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment