Meteorologs Toms Bricis vieš skaidrību, cik lielus postījumus šajā nedēļas nogalē var radīt lielais vējš

Foto – Pixabay

Jau vairākkārt ziņots, ka šajā nedēļas nogalē un jau šodien Latvijā gaidāms vējains laiks. Izsludināts arī dzeltenais brīdinājums. Meteorologs Toms Bricis vieš skaidrību – cik nopietnas sekas var radīt šis vējš.

Jau šodien Latvijā gaidāms vējains laiks, liecina prognozes un arī aina aiz loga. Naktī pūtīs mērens dienvidu vējš, piekrastē brāzmās līdz 15 metriem sekundē.

Nakts sākumā daudzviet līs, dažviet iespējams arī pērkona negaiss. Līdz rītam lietus mazināsies, bet dienā īslaicīgi līs visos reģionos, vietām arī gaidāms jau stiprāks pērkona negaiss.

Dienas laikā dienvidu un dienvidrietumu vējš pastiprināsies, pēcpusdienā brāzmās sasniedzot 14–19 metrus sekundē, bet piekrastē pūtīs stiprāk – līdz pat 20 līdz 24 metriem sekundē. Šāds vējš var izraisīt nelielus postījumus, nolaužot koku zarus vai atsevišķus kokus.

Foto – Pixabay

Lasi vēl: Lācis rūca un stāvēja dažu metru attālumā: mērnieks Valkas mežā aci pret aci satiekas ar plēsēju

Minimālā gaisa temperatūra naktī būs no +13 līdz +16 grādiem, bet dienā no +16 līdz +21 grādam.

Rēzeknes novadā saimniece izslauca kazas un izlaida ganībās 50 metru no mājām; Drīz vien viņa saprata, ka ir kaut kas noticis

Rīgā naktī un dienā brīžiem gaidāms lietus, iespējams arī pērkona negaiss. Naktī pūtīs mērens dienvidu vējš, bet dienā – brāzmains dienvidu un dienvidrietumu vējš no 15 līdz 17 metriem sekundē. Naktī temperatūra ap +15 grādiem, dienā ap +19 grādiem.

Foto – ekrānuzņēmums

Toms Bricis mierina, ka šāds vējš, visticamāk, nesīs nelielus postījumus, vietām var tikt nolauzts kā koka zars vai arī kādi atsevišķi koki. Tas gan nozīmē, ka pašiem vajadzētu par savu drošību rūpēties – nedoties mežos, parkos un nenovietot automašīnas zem kokiem.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment