Rēzeknes novadā saimniece izslauca kazas un izlaida ganībās 50 metru no mājām; Drīz vien viņa saprata, ka ir kaut kas noticis

Foto – Pixabay

Portāls “Medibam.lv” raksta, ka laikrakstā “Rēzeknes Vēstis” bijusi publicēta informācija, ka novadu apsēduši vilki.

Portāls raksta, ka par nožēlu šā brīža likumdošana vilkiem esot ļoti labvēlīga, jo to medības ir ierobežotas. Pie tam šajā medību sezonā bijis atļauts kopumā Latvijā nomedīt 300 vilkus, bet 165 gabali jau nomedīti. Likumdošana arī diemžēl neparedz, ka par plēsēju nodarītajiem zaudējumiem lauksaimniekiem pienāktos kāds kompensācijas – visi šie zaudējumi attiecas uz zemnieku un uzņēmēju maciņa.

Ganāmpulku saimnieki jau vairākkārt medijiem ir norādījuši, ka ir bezpalīdzīgi plēsēju priekšā. Arī nesen, socvietnēs tika ievietota informācija, ka 10.septembrī no 5:30 līdz 6:30 lauku sētā “Bērziņi”, kas atrodas Rēzeknes novada Silmalas pagasta Paramonovkas ciemā, vilki noplēsuši divas kazas.

Saimniece 5 no rīta izslaukusi savas kazas un izlaidusi tās ganībās, kas atrodas apmēram tikai 50 metrus no mājām, bet jau ap pulksten 6 no rīta mazais mājas sargs – suns sācis uzstājīgi riet un prasīties laukā.

Kad saimniece ar suni izgājusi, divas kazas jau bija pazudušas. No 6 mēnešus vecās kaziņas bija palikušas tikai sarkanas “pēdas”, bet no divus gadus vecās kazas – tikai dažas ķermeņa “daļas”.

Foto – Pixabay

Lasi vēl: Lācis rūca un stāvēja dažu metru attālumā: mērnieks Valkas mežā aci pret aci satiekas ar plēsēju

Vēlāk tajā pašā dienā saimnieki kopā ar Valsts meža dienesta pārstāvi netālu atraduši vilku pēdas. Saimniece atcerējusies, ka dažas dienas iepriekš tālumā viņa bija pamanījusi trīs plēsējus. Varbūt pat viņi bijuši vairāki.

Foto – Pixabay

Par postījumiem informēts Valsts meža dienests un vietējais mednieku kolektīvs.
Silmalas un tuvāko pagastu iedzīvotāji tiek brīdināti – būt modriem, sargāt savus mājlopus, suņus un pastiprināt drošības pasākumus pret vilkiem.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment