Kā rudenī laistīt pelargonijas/ģerānijas, lai tās attīstītu jaunus pumpurus un ziedētu pat ziemā

Pelargonijas, ko tautā bieži dēvē par ģerānijām, ir daudzgadīgi ziedoši augi, kas ir pazīstami ar saviem krāšņajiem ziediem un izturību.

Tie ir populāri gan iekštelpās, gan dārzos, jo spēj izturēt dažādus laika apstākļus un ir pieejami dažādās krāsās un formās, piedāvājot estētisku baudījumu un patīkamu aromātu.

Pelargonijas pieder pie ģerāniju dzimtas un ir sastopamas vairāk nekā 200 dažādās sugās. Tās izceļas ar spilgtām un krāsainām ziedkopām, kas var būt rozā, sarkanā, baltā, violetā vai oranžā krāsā. Šīs puķes ir piemērotas gan dārza, gan balkona, gan iekštelpu apstādījumiem.

Šie augi ir viegli kopjami un pielāgojas dažādiem augšanas apstākļiem. Pelargonijām patīk saulainas vietas un labi drenēta augsne, un tās spēj izturēt arī īslaicīgu sausumu. Tās ir pazīstamas ar ilgu ziedēšanas periodu, kas ilgst no pavasara līdz rudenim.

Pelargonijas ne tikai izceļas ar estētisko skaistumu, bet arī ir praktiskas – dažas sugas atbaida kukaiņus, bet citu lapas izmanto ēterisko eļļu iegūšanai un smaržu ražošanā. Tādējādi šie augi ir dekoratīvi un daudzfunkcionāli, bagātinot jebkuru apkārtni.

Kā laistīt, lai fantastiski ziedētu

Kad ziemas periods tuvojas, pelargonijas var zaudēt savu dzīvotspēju, un, ja tās vairs neveido jaunus pumpurus, nepieciešams nodrošināt atbilstošu barošanu.

Lai gan pelargonijas nav īpaši prasīgas attiecībā uz kopšanu, tām tomēr ir nepieciešama pienācīga aprūpe, lai tās varētu ziedēt un augt veselīgi. Regulāra apgriešana palīdz veicināt jaunu zaru augšanu un bagātīgāku ziedēšanu.

Turklāt ir svarīgi nodrošināt tām papildu mēslojumu, kas bagātinās augsni ar nepieciešamajiem uzturvielām, veicinot spēcīgu un veselīgu attīstību.

Pelargoniju papildus mēslošana ir īpaši būtiska pavasarī, kad augi aktīvi aug, un rudenī, kad tie sagatavojas ziemai. Daudzi uzskata, ka pelargonijas ziemā nekad nezied, taču tas ir maldīgs pieņēmums.

Ar pareizu aprūpi un apgaismojumu var panākt, ka pelargonijas zied visu gadu, piepildot telpu ar krāšņiem ziediem un patīkamu aromātu, pat arī aukstajos mēnešos.

 

Šķir otru lapu, lai uzzinātu, kas ir jādara un kā jālaista

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment