Kad man bija 33 gadi, uzzināju, kā padomju laika mājsaimnieces izmantoja parasto ķiploku spiedi. Tā bija sastopama gandrīz katrā virtuvē. Esmu pārliecināta – arī jums noteikti tāda ir.
Kādā reizē, ciemojoties pie savas mammas, mēs kā ierasts gatavojāmies dzert tēju. Atverot galda piederumu atvilktni, lai paņemtu tējkarotes, manu uzmanību piesaistīja ķiploku spiede. Es vaicāju mammai, kāpēc viņa to vēl izmanto – vai tikai ķiplokiem? Izrādījās, ka šim rīkam ir daudz plašāks pielietojums, nekā biju domājusi!
Lasi arī: Ņemu biezpienu, citronu un gatavoju gardu pīrāgu
Nu, sāksim ar visvienkāršāko un acīmredzamāko. Ķiplokus nospiež ar ķiploku spiedi. Bet daudzi to dara ne visai pareizi, vai drīzāk, viņi sarežģi šo procesu. Varu derēt, ka vispirms nomizo ķiplokus un tikai tad daiviņu iemet presē.
Labas ziņas mājsaimniecēm: jūs varat atstāt mizu. Neattīrīto daiviņu liek ķiploku spiedē un uzreiz izspiež. Mīkstums iznāks ārā, bet miza paliks presē.
Latvijas laika un dabas zīmju vērotājs Vilis Bukšs paredz, ka aprīļa noslēgums būs īpaši dramatisks
VIDEO:
Sulai
Kā būtu, ja es tev teiktu: jūs varat pagatavot sulu ar ķiploku spiedi? Protams, ne lielos apjomos, bet tomēr. Jūs nopērkat pavisam parastu granātābolu, sagriežat, ieliekat graudus ķiploku spiedē un novietojat glāzi.
Jūs varat dzert granātābolu sulu! Sēklas, tāpat kā ķiploku mizu gadījumā, paliks presē. Pēc sulas izspiešanas tās vienkārši izmetam. Kā jums patīk šī ideja?
Ne tikai produktiem
Jūs, iespējams, pamanījāt, ka ķiploku spiede sastāv ne tikai no spiedes. Tam ir dažādi iegriezumi.
Pirmā lieta, ko varat darīt ar šādu robainu palīdzību, ir atvērt cieši pievilktus vākus.
Piemēram, ja iegādājāties limonādi vai pienu plastmasā pudelē un nevarat to atvērt.
Interesantākās izmantošanas iespējas gan tikai sekos!
Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu….
Tevi noteikti interesēs
- Tikai pēc daudziem gadiem es sapratu, kāds ir pareizais līdzeklis veļas mašīnā, lai iegūtu ideālu rezultātu
- Kā pabarot visu ģimeni par nedaudz vairāk kā 6 eiro: gardu vakariņu recepte
- Leģendārā aktrise Olga Dreģe rītu sāk ar kādu īpašu ”rituālu”, kuru reti kurš latvietis mēdz darīt
- „Kas vēl nebūs. Ja nav noklāta galda, tad es arī nenākšu uz mazdēla dzimšanas dienas ballīti” paziņoja Gaida
- Vīrs kritizēja katru kotleti, līdz es to izmainīju – tagad viņš tās gatavo pats un neko nesaka
- TV raidījumu vadītāja Jana Duļevska nonākusi visai neparastā situācijā: ”Sākumā nesapratu, kas īsti notiek”














