Ne tikai ķiplokiem – izrādās, ka šai lietai ir 5 noderīgas funkcijas

33 gadu vecumā es uzzināju, kā padomju mājsaimnieces izmantoja parasto ķiploku spiedi. Tā bija katrā virtuvē. Esmu pārliecināta, ka tagad jums tāda būs.

Kādu dienu es atbraucu ciemos pie savas mātes. Kā parasti, nolēmām iedzert tēju.  Atvēru galda piederumu atvilktni, lai izņemtu tējkarotes, un tad acīs iekrita ķiploku spiede. Es jautāju savai mātei, kāpēc viņa izmanto ķiploku presi. Vai tas attiecas tikai uz ķiplokiem? Izrādījās, ka nē. Šim priekšmetam ir daudz daudzveidīgākas un plašākas funkcijas!

Nu, sāksim ar visvienkāršāko un acīmredzamāko. Ķiplokus nospiež ar ķiploku spiedi. Bet daudzi to dara ne visai pareizi, vai drīzāk, viņi sarežģi šo procesu. Varu derēt, ka vispirms nomizo ķiplokus un tikai tad daiviņu iemet presē.

Labas ziņas mājsaimniecēm: jūs varat atstāt mizu. Neattīrīto daiviņu liek ķiploku spiedē un uzreiz izspiež. Mīkstums iznāks ārā, bet miza paliks presē.

Karaliskās vakariņas ar ananasiem – ietaupi laiku, nav jāstāv pie plīts

Sulai

Kā būtu, ja es tev teiktu: jūs varat pagatavot sulu ar ķiploku spiedi? Protams, ne lielos apjomos, bet tomēr. Jūs nopērkat pavisam parastu granātābolu, sagriežat, ieliekat graudus ķiploku spiedē un novietojat glāzi.

Jūs varat dzert granātābolu sulu! Sēklas, tāpat kā ķiploku mizu gadījumā, paliks presē. Pēc sulas izspiešanas tās vienkārši izmetam. Kā jums patīk šī ideja?

Ne tikai produktiem

Jūs, iespējams, pamanījāt, ka ķiploku spiede sastāv ne tikai no spiedes. Tam ir dažādi iegriezumi.

Pirmā lieta, ko varat darīt ar šādu robainu palīdzību, ir atvērt cieši pievilktus vākus.

Dārzniece iesaka, kā piebarot Ziemassvētku kaktusu, lai tas augtu kupls. Izmēģināju, un man izdevās!

Piemēram, ja iegādājāties limonādi vai pienu plastmasā pudelē un nevarat to atvērt.

 

 

Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu….

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment