Kad uzzināju, pie kā tas varētu novest, es vairs neatstāju veļas mašīnas durvis vaļā

Vai pēc veļas mazgāšanas vajadzētu atvērt durvis? Šķiet, kas varētu būt pašsaprotamāks – atvērt un aizmirst. Bet nē, viedokļi par šo jautājumu dalās.

Daži ir stingri pārliecināti, ka, neatverot durtiņas, mašīnā uzplauks sēnīte un smirdēs. Citi mierīgi aizver durvis un turpina nodarboties ar savu darbu, neuztraucoties.

Mans kaimiņš Aleksandrs 7 gadus ir strādājis remontdarbu uzņēmumā un ir salabojis ne vienu vien veļas mašīnu. Viņš uzskata, ka atvērtas durvis nav universāls līdzeklis. Turklāt ieradums turēt tās atvērtas var radīt pilnīgi negaidītas problēmas. Kurš gan būtu domājis, ka šīs durtiņas var sagādāt galvassāpes?

Godīgi sakot, es biju šokēts, kad uzzināju, ka durvis var nolaisties pašas no sava svara. Īpaši, ja tās ir izgatavotas no bieza stikla. Eņģes, kas to tur vietā, iespējams, nav paredzētas šādām slodzēm! Tās parasti ir izgatavotas no alumīnija sakausējumiem, par kuriem nav zināms, ka tie būtu ļoti izturīgi.

Ja durvis ir mazliet sasvērtas, rodas cita problēma – slēdzene sāk “sacelties”. Sākumā šķiet, ka tas nekas nav, bet tad – pop! – un durvis neaizveras. Ar manu veco mašīnu es mēģināju aizslēgt durvis pāris reizes, un katru reizi tas pārvērtās nelielā spēlē “noķer slēdzeni”. Izrādās, ka elektroniskās slēdzenes ass vairs nesakrīt ar asi. Rezultātā mašīna vienkārši atsakās darboties, domādama, ka durvis nav aizvērtas.

Un šeit es biju pārsteigts par visu. Es domāju, ka pēc katras mazgāšanas bungas ir jānoslauka līdz sausumam. Izrādījās, ka tas ir ne tikai nevajadzīgi, bet arī kaitīgi!

Lādētāja turēšana kontaktligzdā bez ierīces – kas jāzina par drošību

Mašīnas iekšpusē vienmēr ir nedaudz ūdens – un tas nav nejaušība.

 

 

Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu….

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment