5 istabas augi, kas palīdzēs atbrīvoties no pelējuma mājoklī

Iestājoties aukstam laikam, temperatūra sāk pazemināties, tāpēc mājā var parādīties pelējums. Vannas istaba ir viena no visbiežāk sastopamajām pelējuma izplatīšanās vietām. Tomēr ir dabisks risinājums, kas aukstajā sezonā padarīs jūsu mājokli daudz zaļāku un tīrāku no pelējuma.

Eksperti uzskata, ka ir daži istabas augi, kas ir ideāli piemēroti tumšām telpām. Kā norāda augu eksperti Beards & Daisies, viens no svarīgākajiem iemesliem, kāpēc rudenī un ziemā mājoklī vajadzētu ieviest istabas augus, ir to spēja uzlabot gaisa kvalitāti. Tāpēc viņi ir nosaukuši piecus istabas augus, kas mazinās pelējuma rašanos un neprasa daudz kopšanas.

Pūķkoks

Tas darbojas kā dabisks gaisa attīrītājs, filtrējot kaitīgās vielas un pievienojot mitrumu sausam iekštelpu gaisam, tādējādi regulējot telpas gaisa kvalitāti. Šis palmai līdzīgais augs palīdz samazināt pelējuma risku, it īpaši sausās un slēgtās telpās.

Hlorofīts

Eksperti apgalvo, ka šis augs ir pazīstams ar savām attīrošajām īpašībām, turklāt tas ir arī viegli kopjams. Pazīstams arī kā “zaļā lilija”, šis augs ir ļoti izturīgs un spēj filtrēt gaisu, samazinot pelējuma sporas. Tas arī labi aug telpās ar dažādu mitruma līmeni. Hlorofīts palīdz cīnīties ar vides toksīniem, piemēram, oglekļa monoksīdu.

Zāmijas

Zāmija ir izturīgs augs, kas plaukst vājā apgaismojumā un prasa maz ūdens. To var novietot telpās, kurās nav daudz dabiskās gaismas.

Lasi vēl: Rudenī es zemē aproku veselu tomātu – lūk, kas izauga vasaras vidū

Spatifīla jeb miera lilija

Miera lilija ir viens no slavenākajiem istabas augiem. Šis augs ir pazīstams ar spēju attīrīt gaisu no pelējuma sporu un mitruma. Tas labi aug mitrās vietās, piemēram, vannas istabās, un palīdz samazināt pelējuma izplatīšanos. Šie ziedošie augi var efektīvi izvadīt toksīnus un piesārņotājus no gaisa mājoklī.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 68%

0%

Filodendrs

Ko var sagaidīt no vīrieša, ja zināms tikai viņa dzimšanas datums

Šis augs ar savām sulīgajām lapām piešķir jebkurai telpai tropisku noskaņu un var augt netiešā apgaismojumā. Filodendrona lapas darbojas kā putekļu savācējs, saglabājot mēbeļu virsmas tīras. Tas ir arī ļoti izturīgs, tāpēc tā uzturēšana nav nepieciešama.

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment