Lādētāja turēšana kontaktligzdā bez ierīces – kas jāzina par drošību

Ikvienam viedtālruņa lietotājam ir nācies uzdot jautājumu – vai var atstāt lādētāju kontaktligzdā, kad tālrunis nav pievienots? Nav īpaši ērti katru reizi to izņemt un atkal pieslēgt, it īpaši, ja ligzda ir aiz dīvāna vai kādā citā neērtā vietā. Vienkārši pievieno tālruni uzlādei, kad tas nepieciešams. Vienkārši un ērti!

Tomēr var palikt jautājums – vai tas ir droši? Kas var notikt ar lādētāju, ja to pastāvīgi turēt kontaktligzdā? Pārbaudīsim trīs izplatītākos mītus un beidzot noskaidrosim patiesību.

1. Enerģijas patēriņš

Vai lādētājs patērē elektroenerģiju, ja tam nav pievienots tālrunis? Jā, patērē. Lādētājā ir ģenerators, kurš, lai gan nedarbojas pilnā jaudā kā pie pieslēgta tālruņa, tomēr turpina darboties nelielā apjomā.

Protams, mēneša griezumā ietaupījumi būs mazi, bet gada laikā var uzkrāties ievērojama summa, jo patērēsies 2-3 kilovati. Tādēļ enerģijas taupīšanas nolūkos ir ieteicams lādētāju atvienot.

2. Kalpošanas laiks samazinās

Kvalitatīva, nevis lēta barošanas bloka kalpošanas laiks ir aptuveni 6 gadi. Uzlādējot ierīci, iespējams, esat ievērojuši, ka bloks sakarst. Kad ierīce tiek atvienota, tas atdziest, bet ne pilnībā – bloks joprojām nedaudz saglabā siltumu arī bez pieslēgtas ierīces.

Patiesībā tieši siltuma uzkrāšanās dēļ ierīces kalpošanas laiks pakāpeniski saīsināsies. Elektrolītu kondensatori nolietosies, un strāva plūdīs mazāk nekā nepieciešams, kas negatīvi ietekmēs ierīces uzlādes efektivitāti.

3. Ugunsbīs***ība

Vienkārši sakot, lēts lādētājs nav labs. Kvalitatīvs zīmola lādētājs ir labs. Lēts lādētājs, kas paliek ieslēgts, ir ļoti slikts – tas pārkarst un nav aizsargāts pret strāvas pārspriegumiem, bet dārgāks firmas lādētājs, visticamāk, ar to tiks galā.

 

Kāpēc atstāt ieslēgtu dārgu lādētāju, ja no tā nav nekāda labuma? Vieglāk ir pasargāt sevi no liekām rūpēm un problēmām, vienkārši izslēdzot jebkuru lādētāju.

 

 

Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu….

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment