Šī Latvijas novada iedzīvotāji var līksmot, jo daļai būs iespēja saņemt 1500 eiro lielu pabalstu

Jā, pavisam nesen, pirms pāris dienām, izskanēja ziņa, ka daļa šī Latvijas novada iedzīvotāji varēs pieteikties 1500 eiro lielam pabalstam. Ir zināma arī sīkāka informācija. 

Jelgavas novadā atbalsts iedzīvotājiem pēc jūlija lietavu un vētras nodarītajiem postījumiem varētu sasniegt 1500 eiro, kā paredz pašlaik izstrādē esošie saistošie noteikumi.

Jelgavas novada pašvaldība, izstrādājot saistošos noteikumus “Par Jelgavas novada pašvaldības vienreizējo pabalstu dzīvojamās telpas vai dzīvojamās mājas remontam”, plāno sniegt finansiālu atbalstu iedzīvotājiem, kuru privātīpašumiem radušies bojājumi, un ir izsludinājusi šo noteikumu projekta sabiedrisko apspriešanu līdz 29. augustam.

Kāpēc nedrīkst atstāt netīrus traukus virtuvē uz nakti

Šajos saistošajos noteikumos ir paredzēta kārtība, kādā pašvaldība piešķir vienreizēju pabalstu personas īrētās vai īpašumā esošās dzīvojamās telpas vai dzīvojamās mājas remontam, ja telpa ir cietusi stihiskas nelaimes, avārijas vai citas katastrofas rezultātā, bet ir atjaunojama.

Nosacījumi paredz, ka persona ir deklarējusi dzīvesvietu šajā telpā un tai pašvaldības administratīvajā teritorijā nepieder cita dzīvošanai derīga dzīvojamā telpa vai māja. Tāpat mājoklim ir jābūt personas īpašumā vai jābūt noslēgtam dzīvojamās telpas īres līgumam.

Pašvaldība uzsver, ka tūlīt pēc vētras un lietavām tā aicināja iedzīvotājus iesniegt iesniegumus par laikapstākļu nodarītajiem postījumiem īpašumiem, lai apzinātu situāciju, aprēķinātu nepieciešamos līdzekļus seku novēršanai un, iespēju robežās, sniegtu atbalstu iedzīvotājiem, izvērtējot iespēju daļēji kompensēt zaudējumus. Šādi iesniegumi joprojām tiek pieņemti un to varēja iesniegt līdz pat 29. augustam.

 

Saskaņā ar topošo noteikumu 8. punktu, pabalsts ir 20 eiro par vienu kvadrātmetru atjaunojamās platības, ar maksimālo summu līdz 1500 eiro. Pabalstu piemēro atjaunojamās platības kvadrātmetriem, nepārsniedzot kadastrālās uzmērīšanas lietā noteikto dzīvojamo telpu, virtuves vai virtuves nišas, sanitārtehnisko telpu un gaiteņu kvadrātmetrus.

Naktī pirms miega mamma man iemācīja apēst nedaudz sīpolu; Tagad to daru jau daudzus gadus

Pabalsts tiek piešķirts neatkarīgi no ienākumu līmeņa, taču tas netiek piešķirts par apdrošinātām dzīvojamām mājām vai telpām, kā arī par palīgēkām pie individuālām dzīvojamām mājām un daudzdzīvokļu mājām.

Iedzīvotāji ir aicināti paust viedokli par saistošo noteikumu projektu. To var izdarīt elektroniski, iesniedzot pašvaldības e-adresē, rakstot elektroniski parakstītu iesniegumu uz e-pasta adresi “[email protected]”, iesniedzot klātienē Jelgavas novada valsts un pašvaldību vienotajos klientu apkalpošanas centros novada pagastos un Jelgavā, vai nosūtot viedokli pa pastu.

Ir zināms, ka arī šī Latvijas novada iedzīvotājiem tiks piešķirti ģimenes pabalsti šādos gadījumos. Zināms, ka pabalsta summa būs 1000 eiro. Lasiet tālāk!

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment