Saraksts ar svarīgākajām izmaiņām Latvijā, kuras stājās spēkā ar oktobra pirmo dienu

Ir pieejams saraksts ar svarīgākajām izmaiņām Latvijā, kuras stājās spēkā ar oktobra pirmo dienu. Iespējams daudzi iedzīvotāji nemaz nenojauš par šīm izmaiņām. 

No 1. oktobra Latvijā stājas spēkā vairākas izmaiņas.

Pilnā apmērā indeksēs pensijas līdz 683 eiro

Šodien notiks pensiju indeksācija, piemērojot koeficientu, kas ir atkarīgs no darba apdrošināšanas stāža, bet pilnā apmērā tiks indeksētas pensijas un atlīdzības vai to daļa, kas nepārsniedz 683 eiro.

 

Iedzīvotāji sāks saņemt automātisko nodokļu pārmaksas atmaksu

Iedzīvotāji, kuri pagājušajā gadā pieteicās automātiskai nodokļu pārmaksas saņemšanai bez deklarācijas aizpildīšanas, šo pārmaksu saņems laikā no oktobrī līdz 31. decembrim.

 

Siltumenerģijas tarifi oktobrī samazināsies 34 un palielināsies septiņiem komersantiem

Oktobrī siltumenerģijas tarifi samazināsies 34 Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) regulējamiem komersantiem, bet septiņiem komersantiem tarifs palielināsies. SPRK norāda, ka aptuveni divās trešdaļās apdzīvoto vietu, kur siltumapgādi nodrošina regulēti pakalpojumu sniedzēji, siltumenerģijas tarifi oktobrī būs zemāki nekā gadu iepriekš.

 

NMPD maksas izsaukums kļūs dārgāks

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) maksas izsaukums un citi maksas pakalpojumi no oktobra kļūs dārgāki.

Lasi vēl: 4 neparasti priekšmeti, ko gudras saimnieces ievieto veļas mazgājamajā mašīnā

Ievērojami pieaug Antidopinga biroja maksas pakalpojumu cenas

No oktobra ievērojami pieaug Latvijas Antidopinga biroja maksas pakalpojumu cenas, informē Veselības ministrija. Birojs nodrošina dopinga kontroles maksas pakalpojumus Latvijas teritorijā.

 

Ceļu satiksmē var izmantot riepas ar radzēm

No oktobra līdz nākamā gada 1. maijam ceļu satiksmē drīkst piedalīties transportlīdzekļi ar riepām, kurām ir radzes, kā to paredz Ceļu satiksmes noteikumi.

 

Oktobrī spēkā stājas Civilprocesa likuma grozījumi, kas paredz uzlabot parādu piedziņas procesu, lai motivētu parādniekus turpināt saņemt legālus ienākumus. Grozījumi nosaka iespēju veikt piedziņu samērīgā apmērā no parādnieka saņemtās darba samaksas un līdzvērtīgiem maksājumiem pat tad, ja tie nesasniedz valstī noteikto minimālo mēnešalgu.

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment