Kā viegli noregulēt plastmasas logus un uz visiem laikiem atbrīvoties no caurvēja

Iestājoties aukstam laikam, ir svarīgi pārliecināties, vai jūsu plastmasas logi pilnībā aizsargā mājokli no auksta gaisa. Pat ja logi ir jauni, laika gaitā var parādīties caurvējš, jo tiem nepieciešama regulēšana.

Par laimi, ar to varat tikt galā paši, un jums nav nepieciešama profesionāļu palīdzība. Apskatīsim, kā ātri un vienkārši noregulēt plastmasas logus un padarīt mājokli mājīgāku un siltāku.

Logu caurvēja pārbaude

Pirms sākat regulēšanu, ir jāpārbauda, vai pa logu patiešām izplūst auksts gaiss. Lai to izdarītu, varat izmantot vienkāršu metodi – pie loga pielieciet šķiltavu vai sveci. Ja liesma sāk viļņoties, tā ir skaidra zīme, ka ir gaisa noplūde un logs ir jānoregulē.

Kas būs nepieciešams šim darbam

Lai regulētu plastmasas logus, jums nebūs nepieciešami nekādi īpaši instrumenti. Viss, kas jums nepieciešams, ir 4 mm sešstūra atslēga. Ar tās palīdzību jūs varat noregulēt ekscentrus, kas atbild par vērtnes hermētiskumu pret rāmi.

Kā pareizi noregulēt logus

Atrodiet ekscentrus: Plastmasas logiem parasti ir trīs ekscentri. Šie mazie elementi regulē loga vērtnes stiprību pret rāmi un ļauj pielāgot logus dažādiem laikapstākļiem – vasaras vai ziemas režīmam. Vasarā vērtne tiek piespiesta brīvāk, bet ziemā – ciešāk.

Ekscentru regulēšana: Lai novērstu caurvēju ziemā, ekscentri jāgriež tā, lai lielākā daļa no tiem būtu vērsti uz iekšu. Tas nodrošinās, ka blīves ir pēc iespējas tuvāk rāmim, novēršot auksta gaisa iekļūšanu. Noregulējiet vienu ekscentru, pēc tam pārejiet uz pārējiem diviem, lai logu noregulētu vienmērīgi pa visu perimetru.

Blīvējumu pārbaude: Papildus ekscentru regulēšanai pievērsiet uzmanību blīvējumu stāvoklim. Laika gaitā blīves var zaudēt elastību, kas arī veicina pūšanu. Ja blīves ir kļuvušas cietas vai saplaisājušas, tās ir jānomaina, lai logs būtu hermētisks.

Galīgā pārbaude: Pēc regulēšanas pabeigšanas vēlreiz pārbaudiet ar šķiltavu vai sveci. Pietuviniet liesmu logam – ja tā nesvārstās, tad jūs visu esat izdarījis pareizi un logi tagad droši aizsargā jūsu mājokli no aukstuma. Caurvēja problēma ir atrisināta!

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment