Kā atbrīvoties no mušiņām virtuvē, vecmodīgi, atrisinot problēmu tikai pāris stundās

Ja jūsu virtuvē parādās mušiņas, tas nozīmē, ka esat palaidis garām brīdi, kad tie parādījās pirmo reizi. Bet tajā nav nekā slikta, tagad es jums pastāstīšu un parādīšu ar personīgu piemēru, kā mēs ar viņiem cīnāmies.

Starp citu, metode ir ļoti vienkārša un efektīva.

Bet vispirms izdomāsim, no kurienes tie nāk. Mušiņas (augļu mušas, dārzeņu mušas, utt.) var parādīties virtuvē šādu iemeslu dēļ:

Pārgatavojušies vai pūstoši augļi un dārzeņi: augļu mušas piesaista fermentējošu pārtikas produktu, piemēram, banānu, ābolu vai tomātu, smarža, īpaši, ja tie sāk pūt.

Pārtikas atliekas un drupatas: nelielas pārtikas atliekas uz letes vai miskastē var kļūt par barības avotu mušiņām.

Atkritumu tvertne: ja atkritumi, īpaši pārtikas atkritumi, ilgstoši paliek tvertnē, tie piesaista mušiņas.

Drenāžas izlietnē: pārtikas atliekas un tauki kanalizācijā var nodrošināt augļmušu audzēšanas vietu.

Mitrums: augsts mitrums, piemēram, puķu podos vai mitrā virtuves zonā, arī veicina mušiņu veidošanos.

Tas ir diezgan dabiski, īpaši tiem, kas dzīvo privātmājā vai kuriem ir bērni, kuri bieži atstāj pārtikas pārpalikumus dažādās vietās. Nu, labi, mēs noskaidrojām iemeslu, pāriesim pie cīņas metodes.

Es rīkojos šādi: ņemu parastu stikla burku ar tilpumu 1-2 litri un lieku tajā dārzeņus, piemēram, 1-2 tomātus (vēlams bojātus), bet tos var vienkārši sagriezt šķēlēs, lai radītu smaržu.

Ja iespējams, pievienoju pāris gramus konjaka vai viskija – ticiet man, augļu mušas uz šo aromātu plūst no visas apkārtnes. Es nezinu, kāpēc, bet viņiem tas ļoti patīk.

Lasi vēl: Eksperti izskaidro, kāpēc šīm 3 zvaigžņu zīmēm liktenis vienmēr uzsmaida

Tad no papīra izveidoju piltuvi un ievietoju burkā, galvenais, lai piltuve būtu cieši, tādā ziņā, ka starp piltuvi un burkas kakliņu nav spraugu.

 

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk…

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment