Mājā putekļu nebūs līdz pat trim nedēļām: kā no improvizētiem līdzekļiem sagatavot antistatiskus līdzekļus

Mēs jums pastāstīsim, no kurienes rodas putekļi un kā no improvizētiem līdzekļiem pagatavot antistatisku šķidrumu, kas ievērojami samazinās putekļu daudzumu jūsu mājās.

Putekļi ir nelielu cietu daļiņu kopums, kas nosēžas uz dažādām virsmām. Putekļu sastāvā var būt: cilvēku un dzīvnieku ādas daļiņas; pūkas, mati, spalvas, spalvas; mikroskopiski organismi, piemēram, putekļu ērcītes; aerosola daļiņas, jebkādu priekšmetu fragmenti, netīrumi, augsnes vai asfalta putekļi, atmosfēras emisijas utt.

Triks, kā ilgstoši atbrīvoties no putekļiem mājoklī

Jā, tagad ir virkne līdzekļu pret putekļiem, bet antistatisku līdzekli var pagatavot no improvizētiem līdzekļiem, kas darbosies ne mazāk efektīvi kā pirktais. Turklāt šādu līdzekļu iedarbība saglabāsies līdz pat trim nedēļām, tāpēc tos vajadzētu izmēģināt.

Veļas kondicionierim piemīt antistatiskas īpašības. Piepildiet izsmidzināmo pudeli līdz trim ceturtdaļām ar ūdeni, pievienojiet vāciņu kondicioniera un rūpīgi samaisiet. Pēc tam izsmidziniet antistatisku līdzekli uz virsmām un noslaukiet ar mikrošķiedras drānu. Šis līdzeklis izveidos aizsargplēvi, tāpēc putekļi neveidosies līdz pat trim nedēļām.

Matu laka. Ja jums ir matu laka, arī tā var būt lielisks palīgs cīņā pret putekļiem. Pēc mitras tīrīšanas vienkārši apsmidziniet virsmas ar matu laku un ļaujiet nožūt. Gaišas krāsas virsmas var apstrādāt ar matu laku reizi trijās nedēļās, bet tumšas virsmas – reizi desmit dienās.

Glicerīns. Lai pagatavotu līdzekli pret putekļiem, pievienojiet tējkaroti glicerīna glāzei ūdens, labi samaisiet un izsmidziniet mēbeles.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 68%

0%

Citrons. Citronu sula arī ir lielisks līdzeklis, lai pasargātu mēbeles no putekļiem. Izspiediet viena citrona sulu, pievienojiet 300 gramus ūdens, ielejiet maisījumu izsmidzinātājā un izsmidziniet mēbeļu virsmu, noslaukiet sausu ar drānu. Šāds līdzeklis ne tikai uz ilgu laiku pasargās mēbeles no putekļiem, bet arī atstās patīkamu citrusaugļu aromātu.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment