Savas orhidejas vairs vispār nelaistu, un tās ir laimīgas – visas uzziedēja kā nekad agrāk

Orhidejas vienmēr ir bijušas manas mīļākās puķes. Tomēr no paziņām bieži esmu dzirdējusi, ka šie skaistie augi ātri zaudē ziedus un sāk vīt.

Galvenais iemesls ir nepareiza kopšana, īpaši laistīšana. Izrādās, ka orhidejas ir ļoti jutīgas pret pārmērīgu mitrumu, un bieža laistīšana var tām kaitēt. Pēc gadiem ilgušiem eksperimentiem es atradu veidu, kā padarīt savas orhidejas veselīgākas un ziedošākas.

Agrāk es ievēroju tradicionālo pieeju, proti, ziemā savas orhidejas laistīju aptuveni reizi divās nedēļās, bet vasarā biežāk – reizi nedēļā. Es rūpīgi aplaistīju augus no augšas, rūpējoties, lai ūdens nenokļūtu lapu rozetē, tādējādi novēršot to pūšanu. Šī metode bija efektīva, bet prasīja pastāvīgu uzmanību un piesardzību.

Reiz es uzzināju par interesantu orhideju laistīšanas metodi, kas apgāza manus priekšstatus par orhideju kopšanu. Tā vietā, lai laistītu augus ar ūdeni, es sāku izmantot ledu. Šī metode izrādījās ne tikai ērta, bet arī neticami labvēlīga orhidejām.

Šī metode darbojas, jo ledus ļauj precīzi dozēt ūdeni, izvairoties no pārlaistīšanas un pārūdeņošanas. Divi līdz trīs ledus gabaliņi ir ideāls daudzums vienai laistīšanai.

Īpaša ūdens sagatavošana ledum

Šī metode paredz izmantot īpašu saldēšanas ūdeni, kas uzlabo ledus labvēlīgās īpašības. Lūk, kā es to daru. Nelielu rīsu daudzumu noskaloju ūdenī. Ūdens, kas izmantots rīsu skalošanai, tiek iepildīts ledus veidnēs un sasaldēts.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 59%

0%

Kad es sāku izmantot šo metodi, pamanīju, ka rezultāti runā paši par sevi. Manas orhidejas izskatās labāk nekā jebkad agrāk, un es vairs neuztraucos par pārliešanu vai sakņu puvi. Tagad es iesaku šo metodi visiem saviem draugiem, un arī viņiem tā patīk.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment