Jauns pagatavošanas veids, kā cept kabačus – tie būs sulīgi un bez liekas eļļas

Pat tādi vienkārši ēdieni kā cepti kabači var kļūt par izsmalcinātu galda rotājumu, ja tie ir pareizi pagatavoti. Tiem jābūt sulīgiem, maigiem, ar vieglu kraukšķīgumu, pievilcīgiem un garšīgiem, bez liekas eļļas un nesadaloties pannā.

Bieži vien, cepot kabačus, mēs nepievēršam lielu uzmanību gatavošanas tehnikai, kā rezultātā tie var kļūt pārāk taukaini vai mīksti. Tomēr ir metode, kas ļauj pagatavot kabačus tā, lai tie neuzsūktu daudz eļļas un saglabātu stingru konsistenci.

Sastāvdaļas

Tumšzaļie kabači – 2-3

Ūdens – 1 litrs

Etiķis (9%) – 1 tējkarote

Sāls – 1 tējkarote

Cukurs – šķipsniņa

Ola – 1

Rīvmaize – 100 g

Milti – 1 ēdamkarote

Rīvēts siers – pēc vēlēšanās

Receptes pagatavošana soli pa solim

Nomizojiet kabačus un sagrieziet tos riņķos. Sagatavojiet marinādi no ūdens, etiķa, sāls un šķipsniņas cukura. Iegremdē kabačus šajā šķīdumā uz 10-15 minūtēm. Šis solis palīdzēs saglabāt dārzeņu blīvumu un novērsīs lieko sulas izplūdi cepšanas laikā.

Izņemiet kabačus no marinādes un nolieciet tos uz papīra dvieļiem, lai noņemtu lieko mitrumu. Atstājiet tos uz dažām minūtēm un pēc tam apgrieziet, lai nosusinātu abas puses. Šis ir svarīgs solis, kas ļaus saglabāt kraukšķīgumu un novērsīs pielipšanu pie pannas.

Atsevišķā bļodā sajauciet rīvmaizi ar miltiem. Garšas uzlabošanai var pievienot nedaudz rīvēta siera. Citā bļodā olu saputojiet ar pāris ēdamkarotēm ūdens.

Katru kabača riņķīti vispirms iemērc rīvmaizē un miltos, pēc tam atkal iemērc sakultajā olā. Tādējādi izveidosies kraukšķīga garoziņa, kas neļaus kabačiem izkust. Kabačus cep labi sakarsētā pannā ar minimālu daudzumu eļļas. Apcep no abām pusēm, līdz tie kļūst zeltaini.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 68%

0%

Šī kabaču cepšanas metode palīdzēs iegūt sulīgus, blīvas un apceptus dārzeņus, kas neabsorbē lieko eļļu un nesadalās pannā.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment