6 obligāti veicamie pasākumi, lai sagatavotu bumbieri ziemai

Daži vienkārši, bet svarīgi pasākumi palīdzēs pasargāt bumbieri no sala un nodrošinās tam lielisku startu nākamajā sezonā.

Kā tīrīt ap koku

Pēc tam, kad bumbiere ir devusi pēdējo ražu, ir laiks sākt tīrīšanu ap stumbru. Savāciet visus atkritumus un atbrīvojieties no tiem: sadedziniet tos vai izmantojiet kompostam. Pēc tam rūpīgi notīriet no stumbra ķērpjus un mizas – jums būs nepieciešama birste, nevis asi instrumenti.

Kā apgriezt vainagu

Veiciet sanitāro apgriešanu trīs nedēļas pirms sala iestāšanās, lai kokam būtu laiks savilkt visus griezumus. Vispirms rūpīgi apseko bumbieri un atrodi lūzušus vai slimus zarus, kas traucē koka attīstībai. Tie jānogriež, izmantojot ērtu instrumentu, un nekavējoties apstrādājiet griezumu vietas ar dārza pastu vai laku.

Kā barot bumbieri rudenī

Atkarībā no koka stāvokļa izvēlieties piemērotu mēslojumu. Piemēram, ja augļi bija neregulāras formas, pievienojiet bromu, bet, ja parādījās hloroze, pievienojiet dzelzi. Ja lapas nokrīt pārāk ātri, tas liecina par kālija trūkumu. Pieaugušam kokam būs lietderīgi pievienot superfosfātu un kāliju, savukārt jaunie stādi lieliski reaģē uz organisko mēslojumu.

Kā pasargāt bumbieri no slimībām un kaitēkļiem

Lai novērstu infekciju, ir svarīgi iepriekš veikt profilaktisko apstrādi. Pēc stumbra aploka attīrīšanas apstrādājiet koku un augsni ar vara sulfāta šķīdumu, pēc tam uzberiet augsni un iestrādājiet organiskās vielas.

Kā laistīt bumbieri pirms ziemas

Laistīšana pirms ziemas ir vēl viens svarīgs kopšanas posms. Jaunajiem stādiņiem nepieciešams aptuveni 30-40 litri ūdens, vidēja auguma kokiem – līdz 70 litriem, bet pieaugušajiem – 100 litri. Laistiet trīs posmos, pēc katra posma augsni uzirdinot un mulčējot ar viegliem materiāliem, piemēram, kūdru vai mizu, lai saglabātu mitrumu.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

Vai vari pateikt no kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 57%

0%

Kā balināt bumbieru stumbru

Stumbra balināšana rudenī palīdzēs pasargāt koku no kaitēkļiem un novērst mizas plaisas. Procedūru veiciet siltā dienā, samaisiet hidratētus kaļķus ar vara sulfātu līdz šķidra skāba krējuma konsistencei un uzklājiet uz attīrītā stumbra.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment