Dabas vērotājs Vilis Bukšs stāsta, ka oktobris būs traks mēnesis – vētras, spēcīgs lietus un pat sniegs

Latvijas dabas vērotājs Vilis Bukšs prognozē, ka oktobris būs neparasts mēnesis ar vētrām, stipru lietu un ne tikai. Daudzviet gaidāmie laikapstākļi var pārsteigt iedzīvotājus. 

Dabas vērotājs Vilis Bukšs dalās prognozēs par gaidāmajiem laikapstākļiem oktobrī. Savā blogā Bukšs norāda, ka oktobris būs tuvu šī mēneša ilggadējiem vidējiem temperatūras rādītājiem.

Laika apstākļi, kas novēroti augustā (16. augusts) un septembra nozīmīgajās dienās (6., 8., 21. septembris), liecina par mainīgiem laikapstākļiem oktobrī.

Mēneša pirmajā pusē, līdz Vecmiķelim (12. oktobris), saulainas dienas mainīsies ar mākoņainām, nesot īslaicīgu lietu un reizēm arī krusu. Atsevišķos reģionos lietus var būt ilgstošs.

Dienā gaisa temperatūra būs +9 līdz +15 grādu robežās. Skaidrās naktīs bez vēja vietām iespējamas nelielas rudens salnas. Līdz Vecajam Miķelim (12. oktobris) laika apstākļi būtiski neatšķirsies no oktobra pirmās puses vidējām vērtībām.

 

Mēneša vidū, ap 14. oktobri, laikapstākļi būs mainīgi. Vējš pastiprināsies, un piekrastes rajonos iespējamas rudens vētras. Nokrišņi būs īslaicīgi, pārsvarā lietus. Gaisa temperatūra svārstīsies no +10 līdz +15 grādiem.

Oktobra otrajā pusē mākoņainas dienas mijas ar saulainākām, un temperatūra kļūs rudenīgi vēsa. Dienā tā būs no +5 līdz +10 grādiem, bet naktīs daudzviet iespējamas nelielas rudens salnas, kas iznīcinās pēdējos vasaras ziedus.

Lasi vēl: Rīdzinieki ievēro aizdomīgu vīrieti, un vēlāk viņus sagaida nepatīkams pārsteigums

Ap 20. līdz 23. oktobri gaidāmas vairākas dienas ar brāzmainiem vējiem un vairāk nokrišņiem, kas var izpausties gan kā krusa, gan slapjš sniegs, un temperatūra dienas laikā būs no +3 līdz +8 grādiem.

Tomēr tas nav viss..

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment