Kuras ir piecas negantākās un atriebīgākās kaķu šķirnes – kam jāpievērš uzmanība

Mēs esam pieraduši uzskatīt kaķus par mīļiem un pūkainiem radījumiem, kas ienes mūsu mājoklī omulību. Bet dažām kaķu šķirnēm piemīt spītīgs un atriebīgs raksturs.

Ja tu  nolemsi ieviest mājās kādu no zemāk minēto šķirņu kaķiem, ir svarīgi ņemt vērā to īpašības un piesardzīgi attiekties pret apmācību.

Abesīnijas kaķis

Raksturs:

Abesīnieši ir ļoti gudri un aktīvi kaķi, kuriem nepatīk būt vienatnē. Viņi pieķeras  saimniekam, taču negaidi, ka tie mierīgi sēdēs un svētlaimē murrās.

Uzvedība:

Paliekot vieni mājās, šie pūkainīši var sabojāt mēbeles vai aizkarus. Uz abesīniešiem nedrīkst kliegt, jo tas tikai palielinās vēlmi nākotnē nodarīt kaitējumu tavam mājoklim. Savu neapmierinātību tev labāk paust bargā, bet mierīgā tonī.

Padoms:

Mūsu senči 11. oktobrī īpaši uzmanīgi izvēlējās, ar ko nodarboties, jo uzskatīja, ka nepareizas darbības var novest pie 40 dienu neveiksmēm

Neatstāj šo kaķi ilgu laiku bez uzraudzības un izvairies to bargi sodīt.

Savannas kaķis

Raksturs:

Savanna ir liels un neatkarīgs kaķis ar visnotaļ mežonīgu raksturu. Šīs škirnes dzīvniekam nepieciešama īpaša izglītība jau no mazotnes, pretējā gadījumā tas var kļūt agresīvs.

Uzvedība:

Savannas kaķi saimieks bieži staidzina pie pavadas, taču tā mednieka instinkts var izpausties pat uz ielas. Garāmgājēji šim kaķim var šķist “laupījums”, kas padara šo mājdzīvnieku neparedzamu.

Padoms:

Savannu nevajadzētu turēt mājās, kur ir bērni. Īpaša uzmanība jāpievērš šā kaķa audzināšanai un jākontrolē tā uzvedība.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment