Būs silts! Jau rīt, 10.oktobrī dažās Latvijas pilsētās gaiss uzsils līdz +20 grādiem

Foto – Pexels

Meteorologs Toms Bricis pirms dažām dienām “Rīta Panorāmā” stāstīja, ka Latvijai tuvojas tropiskā viesuļvētra, kas gan nav pārāk raksturīgi mūsu platuma grādiem. Tagad zināms, ka šī vētra līdzi atnesīs arī labas ziņas, jo daļā Latvijas ceturtdien gaisa temperatūra sasniegs +20 grādu atzīmi.

Tropiskā viesuļvētra, kas līdz Baltijai nokļūs, nebūs vairs spēcīga viesuļvētra, drīzāk tie būšot kaut kādi “pārpalikumi” ar vēja brāzmām un lietu, un šādi laika apstākļi Latviju sasniegs trešdien un ceturtdien.

Taču esot arī kāda laba ziņa – pateicoties šai viesuļvētrai, līdz Latvijai atnesīs arī siltākas gaisa masas, kas Latviju sasniegs jau ceturtdien, 10.oktobrī. Un šā brīža jaunākās prognozes tieši par to arī liecina. Kādu tad laiku rīt visā Latvijā varam sagaidīt?

Foto – Pexels

Ceturtdien gaidāma pelēka, tomēr, kā jau solīts – silta rudens diena, liecina šā brīža meteorologu prognozes.

Nakts būs lielākoties mākoņaina, un centrālajos un austrumu rajonos līs, iespējams arī pērkona negaiss. Vējš pūtīs no dienvidaustrumiem, dienvidiem un dienvidrietumiem, kas nozīmē, ka tas būs silts – ar lēnu līdz mērenu spēku, bet Vidzemē, tiesa gan, tas var būt brāzmains. Dažviet veidosies migla, un temperatūra būs no +9 līdz +13 grādiem.

Lasi vēl: Laika ziņu eksperts Toms Bricis: Baltijas valstīm tuvojas tropiskā viesuļvētra

Arī Rīgā naktī būs lietus, mākoņi klās debesis, un pūtīs silts, mērens un lēns vējš. Gaisa temperatūra būs no +13 līdz +14 grādiem.

Foto – Pixabay

Dienā visā Latvijā būs mākoņains laiks, tomēr lietus nav gaidāms. Pūtīs lēns dienvidaustrumu, dienvidu vējš, Kurzemē pēcpusdienā vējš var kļūt brāzmaināks. Gaisa temperatūra visā Latvijas teritorijā būs no +15 līdz +20 grādiem Latvijas dienvidu rajonos, bet Rīgā termometra stabiņš pakāpsies līdz +18…+19 grādu atzīmei.

Meteorologi gan prognozē, ka siltuma rekordi pārspēti netiks, jo 1995.gada 10.oktobrī lielākajā Latvijas daļā temperatūra bija virs +20 grādiem, bet Rīgā termometra stabiņš rādīja +22,6 grādus, kas arī ir šī datuma nacionālais siltums rekords.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment