Neizmetiet sīpolu mizas: Decembrists aktīvi ziedēs, ja rudenī to barosiet ar šo dabīgo mēslojumu

Vasara ir beigusies, un daudzi augi pamazām sāk pāriet ziemas režīmā. Šajā periodā tos nedrīkst pārāk bieži mēslot vai laistīt. Augiem vajadzīgs laiks, lai atgūtu spēkus un pavasarī atkal uzziedētu.

Tomēr decembrists atšķiras no citiem augiem. Šis augs zied galvenokārt decembrī, priecējot aci ar košiem dažādu toņu ziediem. Bet tai ir nepieciešams pietiekami daudz barības vielu, lai uzziedētu Ziemassvētkos. Šim nolūkam ir diezgan piemērots dabīgais mēslojums, ko dari pats, no sīpolu mizām.

Kā rūpēties par zigokaktusu?

Zigokaktuss jāuzglabā 20 līdz 25 ° C temperatūrā, izņemot ziedēšanai nepieciešamo miera periodu.

Lai zigokaktuss ziedētu katru gadu, tam ir nepieciešami divi atpūtas periodi: no augusta līdz novembrim un pēc ziedēšanas – no februāra līdz martam. Tad laistām ļoti taupīgi. Kad pēc rudens miera perioda parādās ziedu pumpuri, novietojiet ziedu siltākā vietā, pakāpeniski palieliniet ūdens devu un barojiet ar mēslojumu.

Ziedēšanas laikā augus nedrīkst pārvietot vai pagriezt. Pēc ziedēšanas saplacinātie dzinumi parasti zaudē savu spīdumu, kas ir pirmā pazīme, ka decembristam nepieciešams vēl viens miera periods.

Augsnei puķupodā jābūt pastāvīgi mēreni mitrai. Izvairieties gan no augsnes izžūšanas, gan no pārmērīgas laistīšanas. Pārmērīgs mitrums, īpaši kombinācijā ar aukstu augsni, visbiežāk ir sakņu puves cēlonis.

Decembristam ir vērts izvēlēties īpašu augsni. Tā kā tas ir epifīts, tas nepanes sārmainu augsni.

Lasi vēl: Finanšu bums – Trīs zvaigžņu zīmes, kurām veiksies līdz mēneša beigām

Jālaista diezgan bieži un apsmidzina (kad vēl nav ziedu) ar mīkstu ūdeni.

 

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk….

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment