Šodien es ļoti vēlos dalīties ar jums amerikāņu ķirbju pīrāga receptē. Nez kāpēc daudziem ir uzskats, ka šis pīrāgs ir grūti pagatavojams un izmanto dārgas sastāvdaļas. Es izjaukšu šo mītu… tas ir maigs, samtains un viegli pagatavojams.
PAGATAVOŠANAS METODE:
Sāksim ar mīklas gatavošanu. Bļodā ieber 250 g izsijātu miltu, 130 g auksta sviesta sagriež mazos gabaliņos, pievieno miltiem un sasmalcina drumstalās.
Tagad pievienojiet 50 g cukura, 0,5 tējk. vaniļu un maisa ar karoti līdz gludai masai.
Tālāk iecilā 1 olu un ātri samīcam mīklu. Ja nepieciešams, varat pievienot nedaudz auksta, pat ledus ūdens. Mīklai jābūt ļoti mīkstai, maigai un nelīp pie rokām. Ievietojiet to maisiņā, nedaudz saplaciniet un ievietojiet ledusskapī uz 20-30 minūtēm.
Kamēr mīkla atdziest, pagatavo pīrāga pildījumu. Katru gadu izmantoju citu ķirbi – plakanu vai, kā šogad, apaļu. No ķirbja nogriež vajadzīgo gabaliņu, nomizo un sagriež mazos gabaliņos.
Ķirbi liek katliņā, pielej ūdeni, liek uz plīts un vāra 15 minūtes no vārīšanās brīža.
Nosusiniet ķirbi un atdzesējiet, līdz tas ir nedaudz silts. Pēc tam, izmantojot blenderi, sasmalcina biezeni. Kopā vajadzētu iegūt 450 g ķirbju biezeņa.
Tad ķirbju biezenī ielej 1 kārbu iebiezināta piena (man ir 360 g). Maisa ar putojamo slotiņu līdz viendabīgai masai. Pievieno 2 olas, šķipsniņu sāls, ½ tējkarotes malta kanēļa un ¼ tējkarotes malta muskatrieksta. Viss, vēlreiz samaisa, un pildījums ir gatavs. Nav dubultā krējuma un ilgas putukrējuma spiešanas, tas ir ļoti vienkārši un ātri.
Pīrāgu cepsim 24 cm pannā Labāk, ja tam ir noņemams dibens. Izņemiet mīklu no ledusskapja un sadaliet to pa visu veidnes virsmu. Galvenais šeit ir tas, ka mīklā nav caurumu vai spraugu.
Lasi vēl: Biezpiena paciņa, divi kartupeļi un galarezultātā pirkstus aplaizīsi; Ātri un viegla recepte
Pildījumu lej uz mīklas.
Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu….
Tevi noteikti interesēs
- Ādažu centrā, netālu no skolas, manīti vilki, kas nebīstas no cilvēkiem: likumsargi nāk klajā ar paziņojumu (+ VIDEO)
- Kā mēnešiem ilgi uzglabāt atvērtus marinētus gurķus: dalos ar padomu, kas pārsteidz pat manu vecmāmiņu
- Tas sāksies 28. novembrī un ilgs 200 stundas pēc kārtas: sinoptiķi prognozē laikapstākļus
- Biezpiena sacepums “Viss pa 3”: maigs, aromātisks un viegli pagatavojams gardums visai ģimenei
- Gulēju viens savā Rīgas dzīvoklī, kad pēkšņi sajutu, ka kāds nolaiza manu roku — un tas nebija kaķis
- No pelēm pat pēdas pazudīs: ģeniāls padoms, kas palīdz atbaidīt grauzējus uz ilgu laiku, nelietojot indi














