No 21.oktobra līdz 27.oktobrim visiem Latvijas vecākiem tiks izplatīts nozīmīgs paziņojums, kuru būtu jāņem vērā

Laika posmā no 21. līdz 27. oktobrim visiem Latvijas vecākiem tiks izsūtīts svarīgs paziņojums, kam nepieciešams pievērst uzmanību. 

Tuvojoties skolēnu brīvlaikam no 21. līdz 27. oktobrim, Ārlietu ministrija lūdz uzmanīgi izvēlēties ceļojuma galamērķi un izvairīties no nedrošu valstu apmeklēšanas.

ĀM norāda, ka notikumi Tuvajos Austrumos ir ietekmējuši situāciju arī citās pasaules daļās, tostarp Eiropā. Draudu līmenis ir paaugstināts Austrijā, Beļģijā un Zviedrijā, un Eiropas valstu drošības dienesti, piemēram, Vācijā, aicina būt piesardzīgiem.

Turpinoties spriedzei drošības situācijā Tuvo Austrumu reģionā, tādēļ stingri iesaka neceļot uz Izraēlu, Libānu un Irānu. Tāpat, ņemot vērā augstos drošības riskus un neprognozējamo situāciju, stingri iesaka neceļot uz Baltkrieviju.

Kāpēc autovadītāji ir sākuši masveidā noņemt deflektorus no automašīnu logiem

Pirms ceļojuma plānošanas aicina iepazīties ar jaunākajiem ceļojumu brīdinājumiem ministrijas mājaslapā vai mobilajā lietotnē “Ceļo droši”, sekot informācijai Konsulārā departamenta “Facebook” lapā, reģistrēties Konsulārajā reģistrā, lai krīzes situācijā būtu iespējams ātrāk apzināt un, ja nepieciešams, sniegt palīdzību Latvijas pilsoņiem.

Noteikti vajadzētu pārbaudīt ceļošanas dokumenta derīguma termiņu un iegādāties piemērotu apdrošināšanu. Ja ceļojumu organizē tūroperators, vajadzētu pārbaudīt tūrisma firmas licenci un rūpīgi izlasīt līguma nosacījumus.

 

Ja nepilngadīgi bērni ceļo vieni vai citu radinieku un draugu pavadībā, vajadzētu  iepazīties ar informāciju sadaļā “Bērnu ceļošana” ministrijas mājaslapā un atcerēties par pilnvaras noformēšanu, kas var būt svarīga, piemēram, savlaicīgas palīdzības nodrošināšanai.

Atrodoties valstī, kur notiek nemieri vai citi apdraudējumi, nepieciešams ievērot vietējo iestāžu norādes, jo tās vislabāk pārzina situāciju, evakuācijas ceļus un patvēruma vietas.

Kā noteikt, vai sargeņģelis ir tev blakus un raugās caur taviem logiem

Papildus šim visam tiek norādīts, ka, gatavojoties ceļojumam, ir svarīgi iegūt informāciju par rīcību ārkārtas situācijās. Latvijas konsulārais dienests ir sazvanāms visu diennakti pa tālruni +371 26 33 77 11 vai rakstot uz “[email protected]”.

Kā arī ”Bite” izplata nozīmīgu ziņu visiem saviem klientiem – lasi tālāk 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment