Japāņu gudrība: Vienīgā cilvēku kategorija, kam dzīvē viss izdosies

Ir cilvēki, kurus nemitīgi visi apskauž, lai gan viņu dzīvē viss ir ļoti vienkāršs un parasts.

Māte bieži smējās par savu dzīvi un to iemeslu absurdumu, kāpēc viņa tika apskausta.

Cilvēki uz mani ir bijuši greizsirdīgi visu manu dzīvi.

Patiesībā nebija ko apskaust. Bet viņi atrada, pie kā pieķerties – par labajām atzīmēm, par agrīno laulību, pat par to, ka bija bērns. Cilvēki mūsos saskatīja kaut ko tādu, kas viņiem nebija, un nez kāpēc ar to pietika, lai padarītu viņus greizsirdīgus.

Visi teica, cik man ir paveicies, ka man ir “bezmaksas aukle”, man teica, ka mantojums nāca ideālā brīdī, kad vīrs mūs pameta, greizsirdība pastiprinājās.

Tev ir tā paveicies, ka tev vairs nav vīra. Jūs esat brīva, jums ir meita, jums nevienam nav jāgatavo ēst, un jūs esat brīvs no nebeidzamām vīriešu sūdzībām.

Manā dzīvē vienmēr bija kaut kas tāds, ko citi uzskatīja par iemeslu skaudībai.

Stāsta morāle

Pārdomājot šo stāstu, nevar nesecināt, ka šīs sievietes patiesais spēks slēpjas viņas nesatricināmajā skatījumā uz dzīvi. Viņai bija iekšēja enerģija, kas viņu virzīja uz priekšu pat visgrūtākajos laikos. Viņa nekad nezaudēja drosmi un nesūdzējās par grūtībām. Viņa nekad nepieminēja grūtības un nevērsās pēc naudas pie kaimiņiem vai radiem. Tā vietā viņa visu uztvēra kā pašsaprotamu un saskārās ar grūtībām.

Japāņu gudrība

Daudzi cilvēki uzskata, ka dzīves problēmas var atrisināt, izrādoties. Mēs to redzam, kā cilvēki televīzijā, TV šovos vai vienkārši sociālajos medijos izceļ personiskas problēmas. Pastāv tendence uzskatīt, ka kādam citam ir jāiejaucas un viss jāsakārto. Tomēr japāņiem ir pavisam cits skatījums uz lietām.

Japānā personiskās problēmas ir tikai privāta lieta. Jūs varat ar tiem tikt galā pats, un pārējai pasaulei nav pienākuma jums palīdzēt atšķetināt samezglotos pavedienus.

Šeit ir daži gudri japāņu sakāmvārdi:

1. Laime nāk mājā, kur ir smiekli.
2. Nebaidies nedaudz saliekties, tu iztaisnosies taisnāk.
3. Kad rodas nepatikšanas, paļaujieties uz sevi.
4. Nav gaismas bez ēnas.
5. Gan labais, gan ļaunais ir tavā sirdī.

Šī pieeja sasaucas ar dziļu pašapziņas sajūtu un cieņu pret citu cilvēku robežām. Japāņu kultūra māca, ka, ja tu sasien mezglu savā dzīves pavedienā, tas ir atkarīgs no tevis. Saskaroties ar problēmām vienatnē, cilvēks mācās no savām problēmām, viņš izrāda noturību, nevis paļaujas uz citu žēlumu vai iejaukšanos.

Galu galā jūsu problēmas ir jūsu problēmas. Kāpēc apgrūtināt cilvēkus ar savām problēmām? Jūs pats “lauzāt mežu”, tas ir atkarīgs no jums.

Lai dzīvotu gudri, jums ir jāzina daudz.

Lasi vēl: Ir lietas, kas jāpatur noslēpumā pat no mīļajiem; padoms no gudras vecmāmiņas

Ir viegli pieņemt, ka bagātība ir labas dzīves avots, taču Khayyam norāda, ka gudrība, nevis bagātība, ved uz dzīvi, kas brīva no rūgtuma un aizvainojuma.

 

 

Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu….

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment