Kā vislabāk parādīt visu savu mīlestību kaķim: padomi un ieteikumi

Kurš gan varētu atteikties no iespējas pamīļot savu mājdzīvnieku? Suņi parasti ar lielu prieku gaida mīlestības apliecinājumus no saviem saimniekiem, bet ar kaķiem situācija ir nedaudz atšķirīga.

 

Kaķi ir daudz neatkarīgāki un bieži izvēlas turēties pa gabalu no cilvēkiem. Šajā rakstā mēs dalīsimies ar padomiem, kā izrādīt savu mīlestību kaķiem, neizjaucot viņu pašcieņu un nepārkāpjot viņu robežas.

Lai gan daudzi kaķi izskatās augstprātīgi un pašpietiekami, arī viņiem patīk maigums. Taču šis maigums jāpauž pareizi. Kaķi parasti nav sajūsmā par to, ka viņus tur pa rokām vai bučo, jo viņiem pietrūkst personīgās telpas. Ir arī citi veidi, kā izrādīt mīlestību un siltas jūtas pret savu mājdzīvnieku.

Neieslogi savu kaķi istabā.

Kaķu dzimtas pārstāvji ir ārkārtīgi ziņkārīgi radījumi, kuriem nepārtraukti ir vajadzība pētniecībai un jaunu lietu izzināšanai. Tas ir instinkts, kuru viņi nespēj ignorēt.

Tāpēc, ja tu visu dienu atstāj kaķi ierobežotā telpā, nebrīnies, ja atgriežoties mājās redzi apgāztu puķu podu vai saskrāpētas durvis. Ja tavs kaķis lūdz ielaist viņu istabā, ļauj viņam to darīt uz brīdi. Viņš nomierināsies un drīz vien turpinās savas kaķa gaitas.

Starp citu, ir cilvēki, kuri pat ved savus mīluļus pastaigās pavadiņā, līdzīgi kā suņus. Ja tavs kaķis mierīgi iztver apkārtējo vidi un ir atvērts jauniem piedzīvojumiem, neatsaki viņam šo iespēju izpētīt pasauli ārpus dzīvokļa robežām.

Nerāj kaķi par to, ka viņš nav draudzīgs ar visiem.

Daudziem kaķiem nepatīk svešinieki. Viņi pierod pie saviem saimniekiem un biežajiem viesiem, taču, kad parādās kāds svešs cilvēks, kurš vēlas viņus paglaudīt, reakcija var būt negaidīta. Kaķis var sākt šņākt un pat skrāpēties, cenšoties aizsargāt savu personīgo telpu.

Tādos brīžos saimnieks var pat nonākt situācijā, kad nākas uzsist ar lupatu kaķim pa purniņu, kas ir neērti. Labāk būtu iepriekš informēt viesi, ka kaķim nepatīk maigums, nevis izmantot fizisku pieeju vai sodīt dzīvnieku.

Manu vecāku mājās ir trīs kaķenes, un katrai no tām ir savas unikālās vēlmes. Viena no kaķenēm ir ļoti sabiedriska un labprāt nāk uz rokām, pat pie svešiniekiem. Otra nav pret maiguma izpausmēm, taču pati nekad nepiesakās uz tām.

Savukārt trešā kaķene ir ļoti bailīga un bēg projām, tiklīdz kāds stiepj roku pretī. Tāpēc ir svarīgi neuzspiest dzīvniekiem savu mīlestību, ja viņi to nevēlas.

Neglaudi savu kaķi pa vēderu.

Ja suņiem šāda veida glaudīšana ir patīkama, tad kaķiem tā noteikti nav. Pirmkārt, kaķi taktilos pieskārienus uztver daudz intensīvāk nekā cilvēki. Ja kaķis rādīs tev savu vēderu, tas nebūt nenozīmē, ka viņš aicina tevi paglaudīt šo jutīgo zonu; viņš vienkārši parāda, ka uzticas.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment