10 viltībiņas, kas noteikti jāzina katram suņa saimniekam

Kā zināms, uzticamāku dzīvnieku par suni neatradīsi. Cilvēka labākais draugs, kas paņemts vēl kā kucēns, sagādās tev daudz priecīgu mirkļu un, iespējams, kļūs par visdārgāko radību pasaulē.

Tomēr gādāt par suni nav viegls uzdevums un prasa daudz tava laika, uzmanības un pacietības. Ne velti saka, ka rūpes par suņiem un bērniem ir viens un tas pats – abos gadījumos no sarežģījumiem nevar izvairīties.

Lai lieku reizi netērētu naudu veterinārārstiem, dārgai diētiskajai barībai un taupītu  nervus, mēs piedāvājam tavai uzmanībai vairākas labākās viltībiņas, kā apieties ar  suņiem.

Tavi četrkājainie draugi par tām pateiktu tev paldies, ja mācētu runāt, bet, kamēr evolūcija līdz tam nav nonākusi, vienkārši peldies viņu klusajā pielūgsmē.

Suns un paklājs

Ja tavs mīļotais suns pieslapina pavisam jaunu, dārgu persiešu paklāju, tev nevajadzētu plēst matus no galvas un sist pa krūtīm ar dūri.

Parasta cepamā soda palīdzēs noņemt traipus un nepatīkamo smaku. Uzber to uz notikuma vietas, pagaidi, līdz šķidrums uzsūcas, un izsūc to ar putekļu sūcēju.

Suns un barība

Ja tav suns ēd kā traks un pēc tam cieš no tā, ieliec tenisa bumbiņu viņa ēdiena bļodā. Tas liks dzīvniekam piebremzēt un dos viņa vēderam tik nepieciešamo atpūtu.

Suns un zobi

Uzklāj zobu pastu uz suņa iecienītākās rotaļlietas un ļauj viņam to košļāt. Atkārto katru dienu, un drīz tava mīluļa zobi sniegbaltā spīdumā ziņā būs salīdzināmi ar Holivudas skaistuļu smaidiem!

Suns un saldējums

Karstā vasaras dienā tu, iespējams, neiebilstu atvēsināties, apēdot veselu spainīti saldējuma.

Kāpēc tavs suns ir sliktāks? Saldētavā ievieto vistas spārniņus, kas sajaukti ar ābolu šķēlītēm, un pasniedz mājas mīlulim pusdienās. Tici man, viņam patiks garšīgs atdzesēts gardums!

 

Suns un duša

Par laimi, daudziem suņiem, atšķirībā no kaķiem, patīk peldēties, plunčāties un mazgāties. Bet, tāpat kā cilvēkiem, ja ūdens sunim nokļūst ausīs, tas var izraisīt iekaisumu.

Lai no tā izvairītos, uzpilini mazuļiem domātu eļļu uz vates tampona un izslauki ar to suņa ausis. Kā alternatīvu katrā mazgāšanās reizē vari uzlikt sunim dušas cepurīti. Izmēģini abas metodes un izvēlieties ērtāko.

Suns un “nedrīkst”

Suņiem kaitīgo pārtikas produktu saraksts nebeidzas ar šokolādi. Starp citu, viņiem nevajadzētu ēst arī vīnogas (izraisa nieru mazspēju), persikus, sīpolus un ķiplokus.

Pēdējie divi tavam sunim var izraisīt anēmiju (asins šūnu bojājumus), tāpēc ar to jokot nedrīkst. Atgādināsim, ka arī alkohols ir kontrindicēts suņiem. Es ceru, ka nav nepieciešams paskaidrot, kāpēc!

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment