5 negaidīti veidi, kā atbrīvoties no taukiem un sodrējiem uz cepšanas formām

Metāla veidnes un cepšanas paplātes ir būtiski piederumi aromātisku konditorejas izstrādājumu pagatavošanai. Tomēr cepšanas formām ir nepieciešama zināma piesardzība, jo pretējā gadījumā vecie tauki var piedegt.

Trauku mazgāšanas līdzeklis

Trauku mazgāšanas līdzeklis ir vienkāršākais veids, kā atbrīvoties no taukiem un sodrējiem. Taču, lai atbrīvotu cepamo veidni no vecajiem netīrumiem, ieteicams vismaz uz stundu iemērkt cepamo veidni izlietnē ar siltu ūdeni.

Cepamā soda un ūdens

Cepamā soda ir maigs abrazīvs līdzeklis, kas var palīdzēt atbrīvoties no piedegušiem taukiem. Lai notīrītu cepamo paplāti ar cepamo sodu, ielejiet formā karstu ūdeni, pēc tam ieberiet dažas ēdamkarotes cepamās sodas. Atstājiet šķīdumu uz aptuveni stundu un pēc tam noslaukiet piedegušās atliekas ar mīkstu drānu. Pēc tam ar rokām nomazgājiet cepamo paplāti ar maigu trauku mazgāšanas līdzekli.

Cepamā soda un etiķis

Lai cepamās sodas pasta būtu efektīvāka, ieteicams izmantot etiķi, kas, pateicoties savām skābajām īpašībām, spēj izšķīdināt noturīgus taukus. Vispirms uz cepamās paplātes jāuzkaisa cepamā soda un pēc tam jāielej tik daudz baltā etiķa, lai veidotos pasta. Šo pastu vienmērīgi uzklājiet uz virsmas un atstājiet uz nakti. Pēc tam pasta jānoslauka ar mīkstu drānu, un cepamā paplāte jānomazgā ar siltu ūdeni un trauku mazgāšanas līdzekli.

Alumīnija folija

Tīrīšanas līdzekļi, piemēram, alumīnija folija vai vara sūkļi, var noņemt spēcīgus netīrumus no cepamās plātnes. Tomēr šo metodi nevajadzētu izmantot cepšanas formām ar nelīpošu virsmu, jo tā var sabojāt virsmu. Vispirms sarullē alumīnija folijas gabalu lodē. Uzklājiet trauku mazgāšanas līdzekli uz cepšanas paplātes. Ar alumīnija folijas bumbiņu noslaukiet cepamo paplāti, pēc tam rūpīgi noskalojiet ar siltu ūdeni.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 68%

0%

Kečups

Trauku tīrīšana ar garšvielām var šķist diezgan dīvaina, taču tā var darboties. Kečupā esošā skābe palīdz atbrīvot netīrumus, un kečupa biezums palīdz noturēt netīrumus to vietā. Lai notīrītu taukainu cepšanas formu, izmantojiet kečupu un izsmērējiet to pa visu virsmu, īpaši pa stūriem un malām. Atstājiet to uz nakti un pēc tam noskalojiet cepšanas formu ar mazgāšanas līdzekli.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment