Kāpēc nekad nevajadzētu runāt par sevi sliktu, pat jokojot, par vecumdienām, grūtībām un citām dzīves stundām

Vārdiem ir unikāls spēks – tie var pacelt, iedvesmot un dziedināt, vai arī ievainot, noniecināt un iznīcināt. Vēstures gaitā lielākie domātāji, vadītāji un filozofi mums ir atstājuši mūžīgu gudrību, kas izdalīta dažās vienkāršās frāzēs.

Šie teicieni turpina rezonēt, atgādinot mums par to, cik dziļi vārdi var ietekmēt mūsu dzīvi.

Šeit mēs aplūkojam dažus no spilgtākajiem teicieniem no ievērojamām personībām un izpētām, kāpēc ir tik svarīgi paturēt prātā vārdus, ko runājam, jo ​​īpaši par sevi.

1. “Neatbildi nevienam, kad esi dusmīgs, nesoli neko, kad esi laimīgs, nekad neizlem, kad esi skumjš” (Dalailama)

Emocijas ir spēcīgas, taču tās var arī maldināt. Dusmas var aptumšot mūsu spriedumu, liekot mums teikt vai darīt lietas, kuras vēlāk nožēlojam. Tāpat prieks var likt mums pārsolīt, radot cerības, kuras mēs ne vienmēr varam izpildīt. Galvenais ir saglabāt līdzsvaru un pārdomātību, īpaši spēcīgu emociju brīžos.

2. “Gudrā vīramāte spēs uzkurināt uguni no mazas dzirkstelītes dēla dziestošā ģimenes pavardā, bet glupā vīramāte spēs nodzēst pat mīlestības uguni” (austrumu gudrība)

Ģimenes dzīve, īpaši vīramātes pusē, attiecības var vai nu stiprināt, vai iznīcināt. Gudrība un savstarpēja sapratne ir nepieciešama, lai saglabātu mīlestību un harmoniju ģimenē.

3. “Nekad nesmejies par kāda cita pagātni, tu vēl nezini savu nākotni”  (arābu sakāmvārds)

Ir viegli nosodīt citus, bet dzīve mūs pazemo. Izsmejot citu cilvēku grūtības, mēs varam neapzināti pakļaut sevi līdzīgiem pārbaudījumiem. Līdzjūtība un empātija ir tikumi, kas palīdz mums palikt pamatotiem un saistītiem vienam ar otru.

4. “Ikviens, kurš tev pļāpās par citiem cilvēkiem, rīt viņiem pļāpās par tevi” (Hasans al Basri)

Tenkas ir abpusgriezīgs zobens. Kad jūs piedalāties, tas var šķist saista pieredze, taču tas grauj uzticību un godīgumu. Esiet piesardzīgs pret tiem, kas runā sliktu par citiem – viņi, visticamāk, darīs to pašu ar jums, kad jūs neesat tuvumā.

5. “Tavs laiks ir ierobežots, netērējiet to, dzīvojot kāda cita dzīvi.” (Stīvs Džobss)

Stīvs Džobss bija vizionārs, kurš saprata autentiskuma nozīmi. Viņa vārdi atgādina mums iet savu ceļu, dzīvot saskaņā ar saviem noteikumiem un nepadoties spiedienam attaisnot citu cerības. Ko tu īsti vēlies? Koncentrējieties uz šo.

6. “Bulta ir izšauta pret tevi, un dzīve ir mirklis, kad tā lido pie tevis” (Al-Husri)

Šie vārdi mums atgādina par dzīves īslaicīgumu. Burzmā mēs bieži aizmirstam novērtēt tagadni. Katrs mirklis ir vērtīgs, netērējiet to negatīvismam vai šaubām par sevi. Dzīvojiet pašreizējā brīdī, pilns ar dzīvību, un ļaujiet jūsu vārdiem atspoguļot dzīves skaistumu.

7. “Ja vēlaties turpināt savu laimīgo dzīvi, nestāstiet nevienam par savu laimi” (arābu sakāmvārds)

Laime kā smalks zieds zied klusā, aizsargātā vietā. Kad mēs izpaužam savu prieku, mēs varam negribot radīt skaudību vai negatīvismu. Saglabājiet savu laimi, izbaudot to sirds dziļumos.

8. “Katru grūtību centrā ir iespēja” (Alberts Einšteins)

Alberts Einšteins atgādina, ka grūtības nav tikai šķēršļi; tās ir slēptās iespējas. Saskaroties ar grūtībām, skaties no gaišās puses – vienmēr ir kāda mācība, kas jāapgūst vai jāatklāj jauns ceļš.

9. “Tu nekad neesi par vecu, lai izvirzītu citu mērķi vai sapņotu par jaunu sapni” (C.S. Lewis)

Vecums ir tikai cipars. K.S. Lūiss iedvesmo mūs turpināt sapņot neatkarīgi no dzīves vietas.

Lasi vēl: Ievārījuma burciņā izveidojies pelējums; Pastāstīšu, kā novērst produkta bojāšanos un ko darīt ar jau sabojātu

Jauni sākumi vienmēr ir iespējami, un līdz ar to arī bezgalīgas iespējas.

 

 

Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu….

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment