Kāpēc čigāni cenšas apprecināt savus bērnus ļoti jaunus? Izskaidrojums ir vienkāršs

Viena no ziņkārīgajām čigānu tautas tradīcijām, īpaši rumāņu grupas pārstāvjiem, ir ļoti agrīnas kāzas. Protams, saskaņā ar paražām laulāties var jau desmit vai divpadsmit gadus veci bērni.

Bet kāpēc tik agrīnas laulības vispār ir vajadzīgas? Nomierinieties, mani draugi, tagad es visu detalizēti soli pa solim paskaidrošu.

Tas tiek darīts vairāku iemeslu dēļ.

Pirmkārt, kopš seniem laikiem čigānu vidū valda neizteikta pārliecība, ka jo agrāk jaunieši apprecēsies, jo mazāk domas par visādām netiklībām, visādiem vienas dzīves kārdinājumiem, piemēram, alkohola lietošanu jaunu vīriešu vidū.

Otrkārt, jo ātrāk jaunie čigāni izveido ģimeni, jo lielāka iespēja iegūt vairāk pēcnācēju. Nu bērni, kā paši Romi saka, ir viņu tautas galvenā bagātība. Tādējādi līdz pilngadības sasniegšanai čigānu sievai var būt 3-4 bērni.

Vecajos nomadu laikos ar neskaitāmām grūtībām čigāni, protams, ilgi šajā pasaulē neuzturējās. Tāpēc arī pirms simts vai divsimt gadiem agrīna laulība bija viena no svarīgākajām garantijām lielākam bērnu skaitam un līdz ar to arī visas Romu tautas saglabāšanai.

Turklāt čigānu vīramātes ir patiesi pārliecinātas, ka ir daudz vieglāk pārvaldīt jaunāku vedeklu un pieradināt viņu pie jauniem mājsaimniecības pienākumiem.

Mūsdienu apstākļos agrās laulības ir arī labs veids, kā izvilkt čigānu puišus no armijas. Jo līdz 18 gadu vecumam Romu zēniem jau var viegli būt pāris bērni.

Vēl viens labs iemesls ir tas, ka čigāni uzskata, ka jaunībā dzemdības ir veiksmīgākas un mazāk sāpīgas. Esam arī pārliecināti, ka jaunākiem līgavai un līgavainim ikdienā ir daudz vieglāk pierast vienam pie otra nekā vecākiem.

Turklāt agrā laulība ir iespēja līgavaiņa vecākiem izdevīgi dabūt savā ģimenē labāko līgavu – labo strādnieci, kas viņiem patīk, konkurenti var izgrābt ar citu puisi, ja pēkšņi pieķersies.

Skaidrs, ka šādas bērnu kāzas notiek slēgtās čigānu kopienās – Daudz kur likumi aizliedz šādas agrīnas laulības. Tāpēc krāšņais pasākums trīssimt viesiem norisinās aiz augstajām savrupmāju sienām, kur ziņkārīgās Gaju acis noteikti nekad nepaskatīsies.

Neaizmirsīsim, ka čigāni ir kaislīga, dienvidu tauta. Viņi nobriest daudz ātrāk nekā ziemeļu etnisko grupu pārstāvji. Viņi aug pavisam citā, sarežģītākā vidē, ar lielu atbildību.

Lasi vēl: Ātrs tests: pirkstu garums atklāj negaidītus jūsu rakstura aspektus

Tāpēc 13-14 gadu vecumā čigāni jau ir diezgan nobrieduši, domājoši cilvēki, kuriem ir ideāls priekšstats par to, kas ir dzīve un ar ko viņi to ēd pusdienās.

 

 

Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu….

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment