Noskaidroju, uz kuriem numuriem labāk neatbildēt, lai neuzķertos uz krāpniekiem vai vienkārši netērētu savu laiku

Kad tālruņa ekrānā parādās nepazīstams numurs, jūs nodomājat: vai jums vajadzētu atbildēt vai nē? Kurš gan nav dzirdējis par nebeidzamajām telefonkrāpnieku shēmām?

Mediji nemitīgi raksta par to, kā cilvēki tiek maldināti pa telefonu un kā, vienkārši paceļot klausuli, var kļūt par kārtējo krāpniecības upuri. Tāpēc tagad padomājiet par to, vai ir vērts riskēt un atbildēt uz zvanu? Es sapratu, kā pēc tālruņa numura noteikt, vai ir vērts pacelt klausuli, vai labāk neriskēt.

Citu valstu numuri

Jūs mierīgi nodarbojaties ar savu biznesu, un tad ekrānā parādās kāds noslēpumains skaitlis. Pirmā lieta, kas vienmēr piesaista jūsu uzmanību, ir valsts kods. Ja cipars sākas ar +371, tad tie ir mūsējie. Bet, ja numurs nāk no cita valsts koda… labi, jums vajadzētu būt uzmanīgiem. Vai pazīsti kādu ārzemēs? Nē? Tad labāk necelt klausuli.

Numurs paslēpts

Bet, ja ekrānā ir redzams uzraksts “Nav numura”, noteikti labāk neatbildēt. Tas varētu būt ikviens, sākot no surogātpasta izplatītājiem līdz gudriem krāpniekiem. Ir pat pakalpojums ar nosaukumu Caller ID, kas tiek izmantots anonīmiem zvaniem.

Smieklīgi ir tas, ka, pasūtot informāciju no operatora, jūs varat redzēt šo “neredzamo” numuru. Nu, ja jūs nevēlaties būt tik sastinguši, tad vienkārši neceliet klausuli.

Cipari ar vienādiem cipariem

Ja kādreiz saņemat zvanu no tāda numura kā 888-888-8888, vienkārši skrieniet! Šādi cipari ar vienādiem cipariem ir kā spilgta neona izkārtne ar uzrakstu “Uzmanību, krāpniecība!” Krāpniekiem šie skaitļi patīk, jo tie piesaista uzmanību.

Lasi vēl: 3 sarunu biedra frāzes, kas nemanāmi izsūc jūsu enerģiju un spēku

Tāpat kā “nopietns atbalsta dienests, kas precīzi zina, kā jūs izglābt no problēmām, kuras, starp citu, jums nekad nav bijušas!” Tas ir tā, it kā kāds klauvētu pie tavām durvīm un piedāvātu bez maksas pārbaudīt skursteni, lai gan mājās nav pat plīts.

 

 

Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu….

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment