Līdakaste zied reti, bet šie vienkāršie noteikumi palīdzēs jums ieraudzīt skaistus ziedus

Sansevjēra, kas pazīstama arī kā līdakaste, var uzziedēt, ja par to pareizi rūpējas.

Lai gan šis augs ir slavens ar savu nepretenciozitāti un spēju augt, nepievēršot tam gandrīz nekādu uzmanību, ir daži vienkārši noteikumi, kas jāievēro, lai stimulētu ziedēšanu.

Apgaismojums

Līdakastes ziedēšanai nepieciešams daudz netiešas gaismas. Lai gan tās var izturēt zemu apgaismojumu, augam būs lielākas izredzes ziedēt, ja tas saņems daudz spilgtas, bet netiešas saules gaismas. Pārliecinies, ka augs nav tiešos saules staros, jo tas var apdedzināt lapas.

Laistīšana

Augu laistiet mēreni, starp laistīšanas reizēm ļaujot augsnei pilnībā izžūt. Pārmērīgs mitrums var izraisīt sakņu puvi, kas ietekmēs ziedēšanu.

Temperatūra

Optimālā temperatūra ziedēšanai ir no 18 līdz 27 °C. Izvairieties no pēkšņām temperatūras izmaiņām un caurvēja, kas var palēnināt auga attīstību.

Barošana

Vislabāk izmantot mēslojumu, kas paredzēts sukulentiem vai kaktusiem, jo līdakastei, tāpat kā šiem augiem, ir biezas lapas, kurās uzkrājas ūdens. Baro augu pavasarī un vasarā (aktīvās augšanas sezonā) apmēram reizi mēnesī. Rudenī un ziemā barošana nav nepieciešama, jo tad augs atpūšas.

Podiņš un augsne

Izmantojiet vieglu, labi drenētu augsni, kas veicina veselīgu sakņu attīstību. Ziedēšana biežāk notiek, kad augs ir nedaudz saspiests podā. Ja augs ir pārāk liels vai bieži pārstādīts, tas var novest pie lēnākas ziedēšanas. Līdakaste labprātāk zied, kad tai ir nedaudz ierobežota sakņu telpa.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 68%

0%

Ar šiem padomiem jūs varat palīdzēt līdakastei izveidot ideālus apstākļus, lai tā varētu ziedēt! Izmēģiniet sekot līdzi šiem padomiem, un dalieties komentāros par iegūto rezultātu.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment