Taurenis, kas lidinās oktobrī: seni tautas ticējumi – māņi vai tomēr brīdinājums

Foto – Pixabay

Mūsu senči novēroja dabu – tajā skaitā kukaiņus, putnus un dzīvniekus, lai pareģotu nākotni un vienkārši zinātu, ko gaidīt. Īpašu statusu ieguva ticējumi, kas saistīti ar dzīvām radībām, kuras parādās ārpus ierastajiem gada laikiem.

Ierasti tauriņi dabā lidināmies ir redzami agri pavasarī un, protams, arī vasarā. Taču tad, kad salnas jau ir parādījušās un naktīs termometra stabiņš var noslīdēt zem nulles, kā arī ir ļoti dzestri rīti, piekritīsiet, ka tauriņus lidojam parasti mēs neredzam. Tomēr – šad tad tie parādās. Un mūsu senči ticēja, ka tas tomēr kaut ko nozīmē.

Kopš seniem laikiem cilvēki ticēja, ka tauriņš, kas parādās rudenī un ielido tavā mājā, brīdina par problēmām, kas drīzumā skars tavu ģimeni un tuviniekus. Šāda zīme nozīmēja to, ka šiem cilvēkiem ir nepieciešama jūsu palīdzība: morāla vai finansiāla. Tika uzskatīts, ka tauriņi mājās ielido tāpēc, ka šie trūkumā vai nelaimē nonākušie cilvēki paši kautrējas palūgt palīdzību.

Foto – Pexels

Lasi vēl: 8 ziedi, kurus tev nevajadzētu audzēt savā dārzā. Ticējumi vēsta, ka tie var atnest nelaimes un bēdas

Taču otrs pareģojums ir daudz optimistiskāks – ja aukstajā rudens laikā jūs pamanījāt tauriņu, kas lidinās dabā, tas var nozīmēt to, ka tā ir zīme – jūsu sapņi piepildīsies. Jūsu vēlmes nevienam nekaitēs, tāpēc vienkārši gaidiet. Pat tad, ja šis sapnis licies nereāls. Interesanti, ka ticēja arī tam, ka, jo lielākā izmērā ir tauriņš, jo lielāks sapnis piepildīsies.

Gan šonedēļ, gan oktobra beigās, gan novembra sākumā – tā tas turpināsies: meteorologs Toms Bricis paziņo gaidāmos laika apstākļus tuvākajām nedēļām

Foto – Pixabay

Vai esat šajā rudenī redzējis lidināmies kādu tauriņu?

Leave a Comment