Klimatologs Austrumeiropā, tostarp Latvijā ziemā prognozēja sniega daudzumu, kas pārsniegs normu

Paredzams, ka gaidāmajā ziemā sniega daudzums Austrumeiropā pārsniegs normu. Tas saistīts ar to, ka dienvidu cikloni ziemā reģionā atnesīs daudz mitruma. To paziņoja klimatologs un meteorologs Terešonoks.

Viņš sacīja, ka dažās dienās reģionā būs spēcīgas snigšanas, visvairāk nokrišņu gaidāms janvārī un februārī.

Pēc speciālista teiktā, gaisa temperatūra šā gada decembrī būs klimatiskās normas robežās, bet janvārī un februārī var noslīdēt zem tās. Klimatologs norādīja, ka prognoze ir balstīta uz iepriekšējo gadu statistikas datiem.

Domāju, ka pašreizējais decembris būs mēreni auksts, bet normas robežās – Austrumeiropā tā ir mīnus 4,5 grādi. Nokrišņu norma šim mēnesim ir aptuveni 50 milimetri, bet sniega var uzsnigt vairāk, tā tiek prognozēts.

 

Viņš norādīja, ka 2023. gada decembrī nokrišņu daudzums bija aptuveni 90 milimetri, bet gadu iepriekš – vairāk nekā 100 %.

“Arī šogad, iespējams, būs virs normas – domājams, 60-70 milimetri,” speciālists, norādot, ka straujš sniega segas pieaugums nav izslēgts pirms Jaunā gada vai janvārī.

 

Meteorologs sacīja, ka janvārī un februārī temperatūras norma Austrumeriopā ir aptuveni mīnus seši grādi, taču tā var nokrist krietni zem šī rādītāja. Dažās dienās, pēc eksperta teiktā, tā var sasniegt mīnus 20, bet līdz četrdesmit grādu salam tā nenokritīs.

Lasi vēl: Aizbiedē veiksmi: kādas rotaļlietas nevajadzētu karināt eglītē, sagaidot 2025. gadu

Iepriekš meteoroloģiskā centra “Phobos” vadošais eksperts Tiškovecs sacīja, ka stabila sniega sega Austrumeiropā nav gaidāma agrāk par novembra beigām vai pat vēlāk. Neraugoties uz snigšanu šīs nedēļas sākumā, pēc speciālista teiktā, temperatūras fons šobrīd ir normalizējies.

 

Leave a Comment