5 oriģināli veidi, kā garos saulespuķu kātus izmantot dārzā

Saulespuķes ir ne tikai garšīgu sēklu avots, bet arī vērtīgs materiāls, ko var izmantot dažādiem dārzkopības mērķiem. Šī auga stublāji, kas paliek pēc ražas novākšanas, var ievērojami atvieglot augu kopšanu un padarīt zemes gabalu auglīgāku.

Atbalsts kāpostaugiem

Kaltēti saulespuķu stublāji saglabā savu izturību, tāpēc tos var ideāli izmantot kā atbalstu kāpostaugiem. Nav nepieciešams tērēt naudu dārgiem dārza balstiem vai pašiem izgatavot savus.mVienkārši nogrieziet saknes, noņemiet lapas, un jums būs dabisks un drošs balsts augiem.

Aizsardzība pret sniegu un vēju

Reģionos, kur ziemā ir daudz sniega, saulespuķu stublāju atstāšana uz zemes gabala palīdzēs pasargāt dobes no sniega. Izturīgi stublāji ar spēcīgu sakņu sistēmu notur sniegu, veidojot papildu aizsargslāni ziemojošajiem augiem. Tie var kalpot arī kā dabiska barjera pret spēcīgām vēja brāzmām, kas ir īpaši svarīgi jauniem vai vājiem augiem.

Siltas dobes

Saulespuķu stublāji ir lielisks materiāls siltu dobju veidošanai. Tie lēni sadalās un izdala siltumu, kas palīdz augu saknēm saglabāt siltumu arī vēsākā gadalaikā. Uzklājiet stiebrus dobes apakšā kopā ar citiem organiskajiem atkritumiem, kas ne tikai nodrošina drenāžu, bet arī uzlabo mitruma cirkulāciju. Saulespuķu stublājus var izmantot arī kompostā, nodrošinot augsnei barības vielas.

Rāmis ziemas patvērumam

Dārzkopji bieži uztraucas par maigu augu aizsardzību no ziemas salnām. Izmantojot saulespuķu stiebrus, var izveidot izturīgu karkasu ziemas segumam tādām puķēm kā rozes. Izgatavojiet konstrukciju no stublājiem, piepildiet to ar mulču vai citiem izolācijas materiāliem un pārklājiet ar speciālu pārklājamo materiālu.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 59%

0%

Kātu pelni kā mēslojums

Ja stublāji jau ir kalpojuši kā balsti, nesteidzieties tos izmest. Jūs varat tos sadedzināt un iegūt vērtīgus koksnes pelnus, kas ir bagāti ar minerālvielām, kuras labvēlīgi ietekmēs augsni. Saulespuķes aktīvi absorbē barības vielas no augsnes, un šīs vielas uzkrājas stublājos. Pievienojot augsnei koksnes pelnus, jūs bagātināsiet to ar kāliju un citiem elementiem.

 

 

Leave a Comment