Biskvīta mīklas recepte, kas nekad nepievils: es cepu pīrāgu ar ogām un siera bumbiņām

Pīrāgs ir maigs, gaisīgs, ar daudz ogām, garšīgu biezpiena pildījumu un krēmīgu garšu. 

Sastāvdaļas:

olas – 2 gab.
cukurs – 100 g
vanilīns – šķipsniņa
sāls – šķipsniņa
piens – 100 ml
augu eļļa – 100 ml
milti – 200 g
cepamais pulveris – 12 g
Pildījums:
biezpiena siers – 150 g
ola – 1 gab.
vanilīns – šķipsniņa
cukurs – 30 g
ogas (avenes, kazenes) – 120 g

Gatavošanas metode:

Bļodā sasit 2 olas, pievieno 100 g cukura, šķipsniņu vanilīna un šķipsniņu sāls. Sakuļ ar mikseri līdz pūkainai un gaišai krāsai, apmēram 5 minūtes.

Ņemam olas istabas temperatūrā, tās vieglāk saputo un veido vairāk putu.

Tagad ielejiet 100 ml piena istabas temperatūrā un 100 ml augu eļļas bez smaržas un ar zemāko miksera ātrumu vienkārši samaisiet.

Tālāk pievieno 200 g izsijātu miltu un 12 g cepamā pulvera un atkal ar mazāko miksera ātrumu samaisa kopā sausās un šķidrās sastāvdaļas.

Biskvīta mīkla ir gatava. Tas ir viegls, gaisīgs un ar biezu skābo krējumu konsistenci.

Tagad ātri sagatavosim pildījumu. Ar mikseri sajauc 150 g biezpiena, 1 olu, 30 g cukura un šķipsniņu vanilīna.

Krējuma sieram un olai jābūt istabas temperatūrā, lai iegūtu viendabīgu un gludu konsistenci bez kunkuļiem.

24 cm formas dibenu izklāj ar cepampapīru un pārlej ar visu mīklu. Ar lāpstiņu izlīdzina mīklas virsmu un uzliek siera pildījumu, ar divām karotēm veidojot biezpiena bumbiņas. Starp sieru liek jebkuras ogas (es izmantoju avenes un kazenes).

Lasi vēl: Automašīnas numurs ietekmē vadītāja likteni: kā izvairīties no problēmām un piesaistīt veiksmi

Ogas var ņemt arī saldētas, un nav nepieciešams tās iepriekš atkausēt.

 

 

Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu….

 

Liek pīrāgu cept līdz 180°C sakarsētā cepeškrāsnī uz 35-40 minūtēm. Režīms: no augšas uz leju, bez konvekcijas.

Pīrāga gatavību pārbaudām ar koka iesmiņu – jāiznāk sausam, bez mīklas paliekām.

Izņemiet pīrāgu no cepeškrāsns un ļaujiet tam atdzist, līdz tas ir silts tieši pannā. Pēc tam uzmanīgi atdaliet to no veidnes sienām, uzlieciet uz augšu plakanu plāksni, apgrieziet to otrādi un noņemiet papīru. Novietojiet otru plakanu šķīvi un vēlreiz apgrieziet to otrādi. Pīrāgs izrādās brīnišķīgs!

Maigas biskvīta pīrāgs, krēmīgā biezpiena siera un sulīgo, aromātisko ogu kombinācija ir vienkārši ideāla kombinācija! Nevilcinieties! Pagatavojiet šo brīnišķīgo pīrāgu jau šodien!

Lai jums labi garšo!

Lasi vēl: Stāstu, kāpēc es cepu citronus pannā un kādu gardu ēdienu es no tā gatavoju

Labu apetīti!

Leave a Comment