8 triki, kā saglabāt siltumu iekštelpās

Lielu māju var būt grūti apsildīt, jo auksts gaiss var ieplūst pa visām spraugām. Taču ir veidi, kā saglabāt siltumu mājoklī.

Noslēdziet visas spraugas

Spraugas ir lielākais siltuma zudumu avots, no kurām vajadzētu atbrīvoties pēc iespējas ātrāk. Nesablīvētas spraugas ne tikai ļauj ieplūst aukstiem vējiem, bet arī kļūst par kukaiņu iekļūšanas vietu. Silikona hermētiķis, durvju sloksnes, durvju blīves vai līmlente var palīdzēt uz ilgu laiku vai uz visiem laikiem aizmirst par spraugām.

Aizkaru novietošana

Ja logi ir atvērti, aptuveni trešdaļa saražotā siltuma tiek zaudēta. Smagi aizkari un drapērijas aizturēs vairāk sasilušā gaisa jūsu mājās, kas nozīmē, ka jūs jutīsieties komfortablāk. Turklāt jūsu apkures sistēmai nebūs jāstrādā intensīvāk.

Uzklājiet paklāju

Jūsu grīdas seguma izvēlei arī ir svarīga nozīme, lai saglabātu siltumu. Ja jums ir klaja cietkoksnes grīda, izrotājiet to ar paklājiem – tas arī novērsīs siltuma zudumus. Lai novērstu siltuma zudumus caur sienām, virsmu varat noklāt arī ar paklājiem.

Pārvietojiet mēbeles

Lai saglabātu siltumu mājās, pārvietojiet mēbeles prom no ventilācijas atverēm un radiatoriem. Visi ventilācijas atveru aizsprostojumi var kavēt pareizu gaisa plūsmu, kā rezultātā telpās var rasties aukstums un tās var būt mazāk siltas.

Pievienojiet dekoru

Sienu apdarināšana ar attēliem, foto rāmjiem, grāmatu plauktiem, spoguļiem un citiem priekšmetiem rada papildu slāni un apgrūtina siltuma aizplūšanu.

Atveriet aizkarus dienas laikā

Blīviem aizkariem un drapējumiem nav jāpaliek aizvērtiem visu laiku. Dienas laikā saules gaisma un dabiskais siltums ir nenovērtējami. Ja jūsu mājoklis ir labi izolēts, tas saglabās daudz šī dabiskā siltuma, kas ir lielisks papildinājums jūsu apkures sistēmai.

Netērējiet siltumu tukšām telpām

Dažkārt nav iespējams izvairīties no visas mājas apsildīšanas – šādā gadījumā atvērtas durvis ļaus cirkulēt siltam gaisam. Tomēr aizveriet durvis un logus viesu istabās vai citās reti izmantotās telpās.

Notīriet netīros filtrus

Apkures sezonas sākumā pārliecinieties, ka visi apkures sistēmas gaisa filtri ir tīri. Neattīrīti filtri ne tikai padara gaisu, ko elpojat, netīrāku, bet tie var arī samazināt apkures sistēmas veiktspēju.

 

Leave a Comment