Senos laikos 20.oktobrī mūsu senči darīja sekojošas lietas, lai nepatikšanas ģimenei ietu ar līkumu

Senos laikos šajā datumā mūsu senči darīja sekojošas lietas – sievietes nodarbojās ar mājsaimniecības darbiem un audekla aušanu, bet vīrieši darināja zābakus, vīzes un pastalas.

Sievietes ķērās pie audeklu aušanas un dzijas izstrādājumu darināšanas, jo priekšā bija ziema, pirms kuras vajadzēja sarūpēt siltu apģērbu visai saimei.

Kas jādara 20.oktobrī

20.oktobrī no rīta ir jādodas uz baznīcu un sirsnīgi jalūdzas. Šis noteikums mūsu senčiem bija nemainīgs. Lūgšanas var būt par veselību, ģimenes labklājību un savu bērnu laimi.


Senatnē cilvēki ievēroja tradīcijas, lai nekļūtu par lāstu un tumšo spēku upuriem. Tāpēc viss, par ko runāja mācītājs, tika izdarīts bez ierunām. Piemēram, 20.oktobrī bija obligāti jāatdod parādi. Atbilstoši ticējumiem cilvēki, kas to izdarīs šajā dienā, naudas trūkumu dzīvē vairs neizjutīs.

Rokdarbnieces, aužot audeklus, aptina kreisās plaukstas locītavu ar pirmo pavedienu. Tika uzskatīts, ka tas pasargā no ļaunas acs. Savukārt sapņi naktī uz 20.oktobri tika uzskatīti par pravietiskiem.

20.oktobrī ir vērts tuvāk aplūkot putnus. Ja vārnas un kovārņi rinķo gaisā, bet mākoņi virzās pret vēju – drīz snigs. Ja ārā ir bezvējš, kļūs vēsāks. Ja 20.oktobris ir bez sniega, tas nozīmē, ka būs barga ziema. Par to pašu liecina arī nenobirušas bērzu lapas.

Lasi vēl: Maiga biezpiena šarlote ar āboliem: neticami gards fiksais pīrāgs pie tējas

Cilvēki, kuri 20.oktobrī atzīmē dzimšanas dienu, ir apveltīti ar dzelžainu raksturu. Tie ir atzīti līderi, kuri spēj saliedēt kolektīvu. Viņiem vienmēr ir daudz ideju, ar kurām viņi dāsni dalās ar citiem.

Ko nedrīkst darīt 20.oktobrī…

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment