Kā panākt, lai jūsu vannas istabas spogulis neaizsvīst – 6 efektīvi triki

Parasti pēc dušas mēs plānojam veikt vēl dažas higiēnas procedūras. Tomēr aizsvīdis spogulis sabojā visus plānus. Protams, to var noslaucīt ar salveti, taču, iespējams, paliks švīkas.

Pastāstīsim, kā jūs varat novērst virsmas aizsvīšanu. Lai to izdarītu, varat izmantot līdzekļus, kas ir katrā mājā.

Metode Nr. 1: ziepes

Pirms ieejat dušā, paņemiet veļas ziepju gabaliņu un maigi paberzējiet ar to spoguli. Veļas ziepju vietā varat izmantot šķidrās ziepes vai vazelīnu. Ja esat noraizējies par to, kā spogulis izskatīsies pēc šādas apstrādes, noņemiet ziepju pārpalikumu ar parastu trauku mazgāšanas līdzekli.

Metode Nr. 2: šampūns

Vēl viens lielisks līdzeklis, kas noderēs jūsu situācijā. Ņemiet mīkstu drānu, uzlejiet uz tās nelielu daudzumu šampūna un labi noslaukiet spoguli. Pēc tam ņemiet tīru, mīkstu drānu un noslaukiet šampūna pārpalikumu – svarīgi, lai virsma būtu pilnīgi sausa un uz tās nepaliktu ziepju putas.

Metode Nr. 3: skūšanās krēms vai skūšanās putas

Uzklājiet līdzekli uz spoguļa ar lupatiņu vai salveti un pēc tam noslaukiet sausu ar papīra dvieli. Iegūtais aizsargslānis saglabās spoguli tīru divas līdz četras nedēļas atkarībā no tā, cik bieži jūs mazgājaties dušā vai vannā.

Metode Nr. 4: etiķa šķīdums

Paņemiet dziļu trauku un samaisiet tajā ūdeni un etiķi proporcijā 1:1. Maisiet šķīdumu, līdz tas kļūst viendabīgs, un tad ielejiet to tukšā smidzinātājā. Uzklājiet etiķa un ūdens maisījumu uz spoguļa un noslaukiet ar papīra dvieli.

Metode Nr. 5: ieslēdziet aukstu ūdeni

Kā jau minējām, spogulis aizsvīst brīdī, kad karstā ūdens tvaiki kondensējas un pieskaras aukstajai spoguļa virsmai. Izvairieties no tā, ja dušā uz vienu minūti ieslēgsiet aukstu ūdeni un pēc tam pārslēgsiet uz karstu ūdeni.

Metode Nr. 6: izmantojiet fēnu

Pietiek pieslēgt fēnu elektrotīklam un novirzīt uz spoguli. Svarīgi, lai gaiss būtu pēc iespējas tuvāk virsmai, bet pats fēns tai nedrīkstētu pieskarties. Turpiniet procedūru, līdz spogulis ir pilnīgi tīrs. Starp citu, virsmu var pūst gan ar karstu, gan aukstu gaisu – efekts būs vienāds.

 

Leave a Comment