Dārzeņu dārza laistīšana rudenī ar senu vecmāmiņu līdzekli, kas atbrīvos dārzu no kaitēm un kaitēkļiem

Viltīgi dārznieki rudenī izmanto nepatīkamu, bet efektīvu mājas līdzekli, kas palīdz atbrīvoties no visiem “nelūgtajiem viesiem”.

Pieredzējušiem dārzkopjiem ir veiksmīgas ražas noslēpumi. Viens no tiem ir dobes rudenī laistīt ar lauru lapu uzlējumu. Kāpēc tas ir nepieciešams? Lauru lapas ir lielisks dabisks antiseptisks līdzeklis, kas novērš sēnīšu un dažādu kaišu parādīšanos uz augiem.

Lai pagatavotu uzlējumu dārzeņu dārza laistīšanai rudenī, sasmalcina 2 lauru lapas, pievieno 1 ēdamkaroti dzeramās sodas un atšķaida glāzē silta ūdens. Ievietojiet maisījumu blenderī un samaisiet, lai šķīdums būtu viendabīgs. Tad iegūto maisījumu ielej 10 litru spainī ar ūdeni. Lielākai efektivitātei var pievienot vēl 1 ēdamkaroti jebkura fungicīda.

Šis šķīdums jālaista tā, lai augsne būtu samitrināta vismaz 2 cm dziļumā. Šo procedūru parasti veic rudenī, bet to var atkārtot arī pavasarī pirms pirmo kultūraugu stādīšanas.

Vēl viena vienkārša metode cīņai ar nezālēm un kaitēm ir lauru lapu aprakšana dobēs (vismaz 5 cm dziļumā). Uz 1 kvadrātmetram augsnes nepieciešamas 4 lapas. Pēc to aprakšanas dobes obligāti jālaista.

Lauru lapas dārzeņu dārzā ir efektīvs un dabisks veids, kā apkarot kaitēkļus un kaites. Piemēram, tā palīdz aizdzīt no dobēm laputis.

Daudzu kaitēkļu dabiskie ienaidnieki ir lapsenes. Tās var pievilināt uz savu zemes gabalu, pagatavojot vienkāršu maisījumu. 1 litrā ūdens vāriet 3 ķiploka daiviņas, 3 lauru lapas un 3 ēdamkarotes kaltētu diļļu. Tad atšķaidiet 10 litros ūdens un no rīta un vakarā apstrādājiet visu platību ar smidzinātāju.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 68%

0%

Šie vienkāršie līdzekļi, kuru sastāvā ir lauru lapas, ātri vien atbrīvos jūsu dārzu no dažāda veida kaitēkļiem un iespējamiem, kā arī dezinficēs augsni, kas ievērojami atvieglos darbu pavasarī, kad sāksies jaunā dārzkopība sezona.

 

Leave a Comment