Salāti ar vistas fileju un avokado iegūst izsmalcinātu garšu, pateicoties “Mozzarella” sieram un “Cherry” – maziem aromātiskiem tomātiem. Salātiem pikantuma piešķirs viegli grauzdēti valrieksti.
Salāti ar vistas fileju un avokado iegūst izsmalcinātu garšu, pateicoties “Mozzarella” sieram un “Cherry” tomātiem, jo šie divi komponenti piešķir ēdienam unikālu garšas līdzsvaru. “Mozzarella” siers ir maigs, krēmīgs un nedaudz sāļš, kas lieliski kontrastē ar vistas sulīgumu un avokado maigumu.
Tas rada patīkamu tekstūru kombināciju. Savukārt “Cherry” tomāti piešķir salātiem svaigumu un vieglu saldumu, papildinot ēdienu ar izsmalcinātu, atsvaidzinošu noti. Kopā šie elementi harmonizē garšas, padarot salātus par gaisīgu un elegantu ēdienu.
Sastāvdaļas
300 grami vistas fileja
1 avokado
100 grami Mozzarella siers
10 ķiršu tomāti
1 citrons
1 ķiploka daiviņa
Olīveļļa – pēc garšas
Sāls un pipari – pēc garšas
Pēc vēlēšanās – rukolas vai pētersīļu zaļumi
Salātu gatavošanas instrukcija soli pa solim
Vistas fileju vāra nedaudz sālītā ūdenī. Ļauj tai atdzist.
Filejas fileju sagriež nelielos kubiņos (vai gabaliņos atkarībā no gaļas gabala formas).
Sieru sagriež kubiņos.
Pārgriež ķiršu tomātus uz pusēm, pēc tam katru pusi vēlreiz pārgriež uz pusēm. Tad katru šķēli vēlreiz pārgriež uz pusēm, bet šķērsām. Ja tomāti būs dažādās krāsās – tas iznāks ļoti skaisti.
Sasmalcinām valriekstu kodolus. Pirms tam tos apgrauzdējam, lai atbrīvotos no miziņas, kas ir rūgta. Ērti ir riekstus samalt uz galda, ar vienkāršu rullīti caur pārtikas papīru.
Pētersīļus sasmalcina, ne pārāk smalki.
Avokado sadalām uz pusēm un nomizojam miziņu un izņemam kauliņu. Tad sagriež to tādos pašos gabaliņos kā fileju un sieru.
Pagatavosim salātu mērci.
Mērcei mums ir vajadzīga citrona sula. Pārgriež citronu uz pusēm un izspiež no tā sulu.
Ielejam sulu bļodā un uz avokado uzlejam tikai nedaudz sulas, lai auglis nepaspētu apžūt.
Tagad paņem ķiploka daiviņu un to smalki sarīvē. Pievieno ķiploku citrona sulai.
Pievieno olīveļļu, sāli, piparus un labi samaisa.
Tagad ir pienācis laiks sajaukt visas sastāvdaļas.
Ielieciet tās lielā bļodā.
Maigi samaisiet, uzmanoties, lai nesaspiestu un nesasmalcinātu sastāvdaļas.
Mūsu salāti ir gatavi!
Ielieciet ēdienu skaistā salātu bļodā, un varat to nogaršot.